• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Güleller Kooperatifi’nde İlk Adım

Güleller Kooperatifi’nde İlk Adım
Isparta'da 200 kooperatif, 12 birlik bulunmasına rağmen içerisinde sadece bayanlara ait kooperatif olmaması sebebiyle çalışma başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Isparta'da 200 kooperatif, 12 birlik bulunmasına rağmen içerisinde sadece bayanlara ait kooperatif olmaması sebebiyle çalışma başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Güleller bayan kooperatifini oluşturmak için ilk adımı attı. Projeye Çünür Tarımsal Sulama Kooperatifi de marketlerinin kapısını açarak destek verdi. Proje kapsamında bayanlar evlerinde ürettikleri ürünleri Çünür kooperatifine ait marketlerde oluşturulan Güleller Ev Ürünleri stantların da satabilecek. Projenin devamında Güleller bayan kooperatifinin kurulması hedefleniyor.

ISPARTA HER KONUDA ÖRNEK

Güleller Projesi kapsamında bayanlar tarafından üretilen ilk ürünler Çünür Tarımsal Sulama Kooperatifine ait marketlerde satışa sunuldu. Projenin açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen "Anayasamızda dahi var, bayanlarımız her zaman pozitif ayrımcılığı hak ediyor. Bizde bu noktada geldiğimiz günden beri bayanlardan oluşan bir kooperatif oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada Türkiye'nin dört bir yanındaki olumlu örnekleri araştırdık. Daha önce Deregümü köyünde bir girişimde bulunduk, fakat beyler izin vermedi. Şimdi Çünür Kooperatifimizin de desteği örnek bir bayan kooperatifi oluşturmak için ilk adımı attık. Sizlerin Türkiye'ye örnek olacak bir bayan girişimi olacağınıza inanıyoruz. Bu çalışma başarılı olursa bayanlarımızı kooperatifleştirerek ve birleştirerek Isparta'nın diğer yerlerine de yayılmasını istiyoruz. Isparta Türkiye'nin her konuda model illerinden biri. Isparta damla sulamada, lavantada, gülde, soğuk hava deposunda ilklerin olduğu bir il. Şimdide bayan girişimde ilk ve örnek bir il olmaya aday" dedi.

Güleller Projesinde yer alan bayanlar tarafından üretilen Kol böreği, sarma, köstebek pasta, elmalı pay, mantı, bazlama, su böreği, sarı burma tatlısı, erişte, yaş pasta, çikolatalı kurabiye gibi ürünler dün itibari ile Çünür Kooperatifi marketlerinde satışa sunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim