• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Güldane Nine’den İletişim Çağında İletişimsizlik Yaşayanlara Tavsiye

Güldane Nine’den İletişim Çağında İletişimsizlik Yaşayanlara Tavsiye
Aydın'da yaşayan 11 çocuk 40 torun sahibi Güldane Hergül, dünyada her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte yaşam şartları kolaylaşmasına rağmen...

Aydın'da yaşayan 11 çocuk 40 torun sahibi Güldane Hergül, dünyada her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte yaşam şartları kolaylaşmasına rağmen halen en çok aranan şeyin mutluluk olduğunu belirtti. Günümüz gençliğinin en büyük sıkıntısının iletişim çağında yaşadığı iletişimsizlik olduğunu belirten yaşlı Nine, "Gençler aradığı gerçek mutluluğu yakalamak istiyorsa sanal iletişimden vazgeçsinler. İnsanların en çok sevdiği kişilerin üzülmesine neden olan hatta yuvaların mutluluğunu gölgeleyen iletişim araçları artık mutluluk vermiyor" dedi.

"SANAL DOSTLA UĞRAŞIRKEN GERÇEK DOSTLAR YOK EDİLMEYE BAŞLANDI"

Dünyada gelişen teknolojiye paralel olarak insanların huzur ve mutluluğunu artırması hayale edilirken son gelişmelerin insanların huzur ve mutluluğunu alıp keyfini kaçırmaya başladığını belirten yaşlı kadın özellikle gençlerin tamamen sanal yaşamaya başlamasından şikayetçi oldu. Ülkenin dört bir yanında yaşayan 11 çocuğu yaklaşık 40 torunu ile birbir görüşüp hasret gidermeye gayret ettiğini belirten 76 yaşındaki Güldane Hergül, "Teknolojiye inat bu yaşımda makine örgüsü kullanmayıp bizzat kendi elimde örgü örüyorum. Torunlara hediye olarak elektronik oyuncak değil gerçek ve doğal şeyler alıyorum. En fazla da aynı mekanı paylaşıp birbirleri ile sohbet etmek yerine ellerindeki telefonla hasbıhal edenleri kızıyorum. Bu gençlik böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda insani ilişkiler ortadan kalkar" diye konuştu.

Telefonun sadece kısa haberleşme aracı olduğunu belirten Güldane Hergül, "Hasret gidermeyi ve muhabbeti bizzat yüzyüze yaparak seviyorum. Yılın belli mevsimlerinde ülkenin belli ilerine gidip oradaki çocuklarım ve torunlarımla görüşüyorum. Gençlere de şunu söylüyorum. Telefonla ziyaret olmaz. Telefon ve internet ağlayanla ağlayıp gülenle gülmez. Acı ve tatlı günlerde insana sımsıkı sarılıp gözyaşını silen bir bilgisayar ve internet icat olmayacağına göre ne olur gençlerimiz sanal alemdekilerin değil yanlarındakilerin kıymetini bilsin" diye konuştu.

Güldane Nine’den İletişim Çağında İletişimsizlik Yaşayanlara Tavsiye

Güldane Nine’den İletişim Çağında İletişimsizlik Yaşayanlara Tavsiye

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim