• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Gülbey: “Ermenistan Hristiyan terörizmin temsilcisidir”

Gülbey: “Ermenistan Hristiyan terörizmin temsilcisidir”
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Hristiyan terörizminin temsilcisi ve...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Hristiyan terörizminin temsilcisi ve destekleyicisi olduğunu iddia etti.

Açıklamalarda bulunan Gülbey, Ermenistan'ın kuruluşundan itibaren bir "terörist devlet" olduğunu savundu. Göksel Gülbey, "Özellikle Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu'da yaptıkları katliamlar, kanıtlarıyla ortadadır. Bazı Ermeni kiliselerinin Azerbaycan, İran ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Ermeni terör örgütlerinin kurulmasına ve eylemlerine maddi, manevi vermiş olduğu destekler çeşitli araştırmacı-yazarların kitaplarına ve basına yansımaktadır. Bu teröristlerin kiliselerde yuvalanması ve desteklenmeleri, Türkiye'ye veya İslam ülkelerine karşı bir Hristiyan terörizmi mi oluşuyor diye düşünüyoruz. Ermeni terör örgütlerini ve faşist Ermeni lobisini kullanan Hristiyan ülkeler, Avrupa'daki Müslüman inançlı insanlara İslamofobi adında bir olgu oluşturarak, Hristiyan terörizminin temellerini atmaktadırlar. Türkiye'de kiliselerin yaptığı misyonerlik çalışmaları sonucunda aklını çeldikleri gençleri nereye gönderip, neler yaptırdıklarını bilmiyoruz. Bölgemizde zaman zaman Kürtçe İnciller bile dağıtılıyor. Bu da bölge halkının üzerinde yapılan misyonerlik çalışmalarıdır" dedi.

Her inancın kendini anlatmak için çalışma yapmasının normal olduğunu dile getiren Gülbey, "Ancak bu çalışmalar sonucunda gençleri kandırıp, aklını çelmek yanlıştır. Türkiye'de veya yurt dışında Türk diplomatlara karşı terör eylemi yapan Ermeni terör örgütü ASALA ve alt kuruluşları kiliselerce desteklenmiştir. Birinci Dünya Savaşı döneminde Osmanlı İmparatorluğu içerisindeki kiliseler ve Hristiyan din adamları halkı örgütlemiş bir faşizm hareketini başlatmışlardır. Günümüzde "İslami terörizm" diyerek tüm İslam alemini terörist olarak tanımlayan Avrupa, öncelikle koruyup kolladığı faşist Ermeni terör örgütlerine verdikleri desteğe bakmalıdır. Hristiyan aleminin terör örgütü sicilleri bozuk olan, kuruluşundan itibaren kilise ve Hristiyan inancının arkasına saklanan ve yuvalanan, kiliseleri bir karargah gibi kullanan bazı faşist Ermeni örgütler ve kuruluşlar, Hristiyan terörizmin temsilcileridir" ifadelerini kullandı.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, İslami terörizm olmadığını belirterek, "İslam inancını kendine kılıf olarak kullanan terör örgütleri var. Hristiyan ülkelerde böyle faşist Ermeni terör örgütlerini ve kırıntılarını desteklemekte, nasıl İslami inancı kılıf kullanan terör örgütleri varsa, Hristiyan inancını kullanan terör örgütleri de oluşturacaklardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim