• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Gül: Üniversitelerden beklentimiz yüksek

Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim de üniversitelerden beklentimiz çok, onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmeleri, vasıflı hale getirmeleri ve donanımlı mezun etmelerini bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Boztepe'deki öğle yemeğinin ardından, İl Jandarma Komutanlığını ve çikolata fabrikasını ziyaret etti. Ziyaretler, basına kapalı gerçekleşti.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'ne gelişinde üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerince alkışlarla karşılanan Gül, Rektörlük binası önünde kendisini bekleyenleri selamladı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın makamına geçen Gül, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, her il ziyaretinde mutlaka üniversitelere gittiğini belirtti. Türkiye'nin 81 ilinde üniversite olduğunu, bazı illerde birden fazla üniversite bulunduğunu dile getiren Gül, bütçeden en büyük payın eğitime ayırıldığını vurguladı. Kamu kaynaklarının büyük bölümünün üniversitelere aktarıldığına işaret eden Gül, en güzel binaların, en gelişmiş laboratuvarların yapılması için devletin imkan sağladığını belirtti.

"Bizim de üniversitelerden beklentimiz çok, onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmeleri, vasıflı hale getirmeleri ve hayata atıldıklarında özgüvenleri sağlam olan, donanımlı, ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmelerini bekliyoruz" diyen Gül, güzel binaların içerisinde lise eğitiminin devamı şeklinde bir üniversite dönemi geçirilmesinin millet için büyük bir kayıp olacağını söyledi. Öğretim üyelerine, üniversite yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Gül, şöyle devam etti:

"Üniversiteki öğrencinin sayısından daha çok, üniversitedeki öğrencileri ne kadar vasıf verebiliyorlar, onları gerçekten ne kadar eğitiyorlar, üniversite öğrencisinin girdiği zamanla çıktığı zaman arasındaki fark ne kadar oluyor, mezun olduktan sonra ne kadar yararlı hale geliyorlar, bütün bunlar çok önemli. Onun için Ordu Üniversitesinde de bütün öğretim üyeleri, yöneticilerine bu konuyu hatırlatmak isterim." 

Ordu Üniversitesinin kurulması için çok kişinin çaba harcadığını kaydeden Gül, kentin adını taşıyan üniversitenin Ordu ile bütünleşmesi gerektiğini dile getirdi. Üniversitelerin bütünleşirken kentlerin seviyesini artırması gerektiğini anlatan Gül, "Şehrin gelişmesine, kalkınmasına, kültürel hayatına lokomotif görevi yapacaktır. Üniversite hocaları dünyayı en çok gezen, okuyan insanlar olduğuna göre, vizyonu en geniş insanlar olmaları lazım. Dolayısıyla bu yöreye, Ordu ve çevresine de bilgilerini en iyi şekilde aktarabilmeli. Bu çevrede belediyecilikten, sanayiden, ticaretten, tarıma, turizme kadar her alanda bilgiler aktarılırsa o zaman üniversitelerden beklentimizi tam olarak karşılamış olursunuz" diye konuştu. 

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç da Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, ziyaret dolayısıyla yerleşkeye meyve fidanları dikildiğini ve 15 bin öğrenciye 1 hafta ücretsiz yemek verileceğini söyledi. 

Basın mensuplarının görüntü almasının ardından ziyaret, basına kapalı devam etti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim