• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gül Turizminde Yeni Atak

Gül Turizminde Yeni Atak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında gülün tarımın yanı sıra turizmin...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında gülün tarımın yanı sıra turizmin de ürünü olarak markalaşmasını sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda meyveler alınmaya başlandı. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün girişimleri ile Güneykent'te gül toplama etkinliği, facebook sayfası "Türkiye'de yapılacak 999 şey" listesine girdi. Gözgün bu yıl için "Gül Hasat Festivali" tarihinin 28 Mayıs olarak belirlendiğini söyleyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı takvimine de işaretlendiğini belirtti.

2016'DA 15 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Gözgün üç yerli tur firmasının gül hasat dönemi ile ilgili satışlara başladıklarına dikkat çekerek "geçen yıl plansız olarak gelenlerle birlikte 9 farklı tur firması Güneykent turları düzenlemişti. Bu yıl için üç firma bizimle bağlantılı olarak gül sezonuna ilişkin satışlara başladı. Sadece bu üç firma gül sezonunda Güneykent'e 20'den fazla tur düzenlemeyi planlıyor. Bunun yanında geçen yılki gibi plansız olarak gelenler olacaktır. Bu yıl yerli ve yabancı toplam 15 binden fazla ziyaretçiyi Güneykent'te ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

Gözgün, gül sezonunda Uzakdoğu ülkelerinin yanında Arap ve Ortadoğu ülkelerinden turistlerin de Güneykent'i ziyaret etmesini beklediklerine dikkat çekti.

HEDEFTE SDÜ ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİ VAR

SDÜ yönetimi ile birlikte SDÜ öğrencilerini de gül turizmi kapsamında Güneykent'te gül toplamaya getirmek için çalışma başlattıklarını belirten Fahrettin Gözgün "SDÜ öğrencileri özellikle bahar şenliği ve mezuniyet dönemine geldiği için gül festivaline katılabilir. O dönemde öğrencilerin büyük bölümünün aileleri de Isparta'ya geliyor. Aileleri ve SDÜ öğrencilerini Güneykent'e çekecek bir program yapabilirsek hem gönüllü turizm elçileri kazanmış hem de Güneykent ve Isparta gülünün adını daha fazla duyurmuş olacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim