• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi
Gebze Teknik Üniversitesi'nde Girişimcilik Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde Girişimcilik Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesinde Girişimcilik Yarışması ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün yanı sıra Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, KOSGEB Bölge Müdürü Ertuğrul Çetinkaya ve davetliler katıldı.

Ödül Töreni öncesi açılış konuşması yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Geçtiğimiz bir yıl içinde sanırım en çok katıldığım etkinlikler, girişimcilik, inovasyon ve teknoloji ile ilgili olan etkinliklerdi. Teknoloji transfer ofisimizi kurguladık. Misyonunu vizyonunu yeniden şekillendirdik. Rektör olarak üniversiteye başladığımın ikinci günü Ankara'ya giderek, Teknoloji Transfer Ofisinin savunmasını yapmak üzere panele katıldım. Teknoloji Transfer Ofisinin, teknolojinin bir üniversiteden, bir sanayiye ve topluma uzanan macerasının bizim üniversitemiz için ne kadar uygun bir program olduğunu ifade etmeye çalıştım" dedi.

"BÖLGEMİZİN ÇEŞİTLİ DEĞERLERİ VAR"

"Belki iyi bir lider olabiliriz" diyen Görgün, "Bölgemizin çeşitli değerleri var. Bölgemizin sanayisi, ülke ekonomisine katkısı teknoloji koridorunun doğal bir inovasyon sürecini içeriyor. TÜBİTAK MAM, TSE ve Teknoparkların olduğu bu bölgede, eğer bir şeyleri yapacaksak üniversite olarak iyi bir katalizör olabiliriz. İyi bir lider olabiliriz, belki bütünleyici bir kurum olabiliriz vurgusunu Ankara'da da savunarak ve böyle bir programı destekleyecekseniz Gebze Teknik Üniversitesinden başlamanız gerekiyor diye ifade ettim, çok memnuniyetle karşılandı ve desteğini aldık" şeklinde konuştu.

"FİKRİ SINAİ MÜLKİ HAKLAR YÖNERGESİNİ HAZIRLADIK"

"Daha önceden kurgulanmamış Fikri Sınai Mülki Haklar yönergesini hazırladık" diyen Haluk Görgün, "Yoğun bir şekilde teknoloji transfer ofisimizde çalışmalara başladık. Bu çalışmaları yaparken kurumsallaşma ve mevzuatsal düzenlemeleri beraberinde getirmek gerekiyordu. Bunun için daha önceden kurgulanmamış Fikri Sınai Mülki Haklar yönergesini hazırladık. Fakültelerimizde dekan hocalarımızla sözleşerek eğitim konusunda girişimcilik, fikri sınai mülki haklar ve patent derslerinin konulmasını kurguladık. Hatta ve hatta proje alan öğrencilerimizin projelerini tez formatında değil de arzu edenlerin patent yazma formatında yazabilmelerinin önünü açtık" ifadelerini kullandı.

"HEM HUKUKİ HEM DE MALİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

"Girişimcilik eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ediyorum" diyen Rektör Görgün, "Tırtıl adı verilen bir ön kuluçka merkezi kurgulandı. Bunun içinde hali hazırda öğrencilerimizin şirketleşme yönünde adım attığı 14 tane girişim mevcut. Bugün girişimcilik eğitimlerini tamamlayan projeleriyle dereceye giren arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu projelerin patentleşmesi, ticari değeri kazanması noktasında üniversite yönetimi olarak hem hukuki hem de mali destek sağlayacağız" dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün açılış konuşmasının ardından dereceye giren öğrenciler tek tek sunumlarını yaptılar. Mansiyon ödülünü Elektronik Mühendisliği öğrencisi Fatih Karaağaç alırken ödülünü Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan verdi.

Üçüncülük ödülünü Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Celal Temiz alırken ödülünü KOSGEB Bölge Müdürü Ertuğrul Çetinkaya verdi. İkincilik ödülünü Elektronik Mühendisliği bölümü Araştırma Görevlisi Ceyhun Sezenoğlu alırken ödülünü GTO Başkanı Nail Çiler verdi.

Girişimcilik Yarışması birincilik ödülünü ise Elektronik Mühendisliği öğrencisi Orhan Öztürk alırken ödülünü Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün verdi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

GTÜ’de Girişimcilik Ödülleri Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim