• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

GTÜ Rektörü Görgün, Bölge Basınıyla Buluşarak Fikir Alışverişinde Bulundu

GTÜ Rektörü Görgün, Bölge Basınıyla Buluşarak Fikir Alışverişinde Bulundu
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesinde Rektör Prof.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltıya GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Rektörlük Özel Kalemi Prof. Dr. Abdurrahman Akyol ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bugün toplanmamızın amacı hep birlikte güzel bir kahvaltı yapalım, sohbet edelim. Sizler bizi sürekli takip ediyorsunuz, üniversitemizin tanıtılması konusunda gayret gösteriyorsunuz. Benim sizlere şuanda söyleyebileceğim yeni bir konu yok çünkü bütün yenilikleri anında sizler hep bir ağızdan paylaşıyorsunuz" dedi.

"MYO'LAR ÜLKENİN ÖNEMLİ AÇIĞINI KAPATACAK MÜESSESELER"

Öncelikli hedeflerinin kurmuş oldukları enstitüleri aktif hale getirmek olduğunu söyleyen Görgün,"Meslek Yüksek okulları ülkenin önemli bir açığını kapatacak müesseseler. Var olan MYO'ların etkinliği akademik seviyesinin, müfredatının, seviyesinin yeniden ele alınması konusunda ciddi çalışmalar yapılıyor. Gebze bölgesinin de böyle bir şeye ihtiyacı var. Fakat bizim üniversitenin yakın planda Meslek Yüksek Okulu açma hedefimiz yok. Burası biraz daha yeni kurduğu enstitülerle, kurulduğumuz zaman 7 tane enstitü kurduk. Bizim önceliğimiz bunları aktif hale getirmek. Bunların aktif hale getirmek 5-6 sene alacaktır. Bunların katkısıyla, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün araştırmacı, bilimsel ve var olan potansiyeli ile daha örtüşmekte" şeklinde konuştu.

"OSB'LER İLE EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLEMEYE BAŞLADIK"

Eylül ayında Cam Yüksek Teknolojileri alanında Tezli Yüksek Lisans programı açacaklarını belirten Görgün, "Endüstri sanayi işbirliği konusunda bir sene içerisinde çok yol kat ettik. OSB'lerle ortaklaşa projeler yazmaya başladık. OSB'ler ile eğitim programları düzenlemeye başladık. Her hafta bir OSB yöneticisi ile üniversitemizde bir araya geliyoruz. Araştırmacıları buraya geliyor, biz onların yanlarına gidiyoruz ve bunların sonucunda çok güzel projeler ortaya çıkmaya başladı. Şişecam ile protokol imzaladık ve yaptığımız protokolle fizik, kimya ve malzeme hocalarımız hemen ortak projeler vermeye başladılar. Bununla beraber Cam Teknolojisi alanında bir lisansüstü programı ortaya koyduk. Önümüzde ki Eylül ayında Türkiye'de ilk defa Cam Teknolojileri alanında, camla ilgili ciddi araştırma geliştirme faaliyetlerini yapabilecek, uluslar arası üniversitelerle işbirliği yaparak, hocalarımızı, öğrencilerimi yurt dışına göndererek gerçekleştireceğimiz bir lisansüstü program oluşturduk. Eylül ayında Cam Yüksek Teknolojileri alanında Tezli yüksek lisans programı açıyoruz" ifadelerini kullandı.

"THY TEKNİK İLE ANLAŞMA YAPTIK"

Milli uçak parçalarının üretilmesi konusunda üniversite ve Gebze Belediyesiyle bir çalışma yapacaklarını belirten Görgün, "Türk Hava Yolları'nın kurmuş olduğu THY Teknik adı altında yeni kurulan bir şirket var. Onlarla bir anlaşma yaptık. Burada ki sanayicileri ben üniversitede toplayacağım onlarda THY teknik araştırma ekibini buraya getirecekler. Hocalarımız ve sanayiciler uçaktaki millileştirilebilecek tüm parçaları bize aktaracaklar. Milli uçağın yerleştirilmesi konusunda GTÜ ve Gebze Belediyesi olarak böyle bir çalışma yapacağız" dedi.

"İNSAN AHLAKLI OLDUĞU HER YER BAŞARIYI KAZANIR"

Milli projelerin casusluk yapılarak ele geçirilmesi ve akademisyen çalışma koşulları ile ilgili bir soruya cevap veren Görgün, "En önemli kaynak insan. İnsanın doğru olduğu ahlaklı olduğu her yer başarıyı kazanır. İnsan düzgün değilse ahlaklı değilse farklı oluşumlar söz konusu olur. Önce iyi ahlaklı ülkesini seven, milli şuuruna hakim, geçmişini bilen, doğru kaynaklardan öğrenmesi için yol gösteren eğitimciler olması isteriz. Akademik camiada dünyanın her yerinde bilgi teknoloji casusluğu her yerde olabilecek şeyler. Bunu usulüne göre yapıp yapamayanlarda mevcut. Uyanık olmakla mükellefiz. İyi insan olup akıllı olacağız yaptığımız işi en iyi şekilde yapacağız. Tedbirli olmak, elinden gelen her şeyi yapıp önlemleri almakla da yükümlüyüz. Gizliliği olan projelerde çalışan hocalarımız var kim olduklarını ve projelerini paylaşmıyoruz. Onlar günlük faaliyetleri devam ediyorlar ama birçok kuruma gidip danışmanlık yapan hocalarımız mevcut" diye konuştu.

Düzenlenen program sonrasında GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün basın mensuplarını tek tek uğurladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim