• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

GTO’dan Eylül ayında düşen ihracat değerlendirmesi

GTO’dan Eylül ayında düşen ihracat değerlendirmesi
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 düşmesiyle ilgili "Gaziantep'in...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 düşmesiyle ilgili "Gaziantep'in hedefleri büyük, bu hedefler için çalışıyoruz" dedi.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in Eylül ayında geçen yıla görü yüzde 5.6 oranda düşüşle 483 milyon 421 bin dolarlık ihracat yapmasını değerlendirdi. Uzun süren Kurban Bayramı dolayısıyla ihracatta düşüşün yaşandığını belirten Bartık, Gaziantep iş dünyasının ihracatın artırılması için yoğun bir şekilde çalıştığını kaydetti. Bartık, yaşanan olumsuzluklara rağmen ihracatı artırmanın yollarını aradıklarını kaydetti. Farklı ülkelere ihracat yapan iş adamlarının yeni bölge ve ülke belirlemek için dünyayı karış karış gezdiğini anlattı. Başkan Bartık, "Erbil'le başlattığımız ve şimdi Tahran'la devam edeceğimiz GTO yurt dışı ticaret ofisleri aracılığıyla iş alemine hizmet etmeye devam edeceğiz. En kısa sürede Tahran ofisimiz hizmete açılacak. Bu ofis hem İran pazarı hem de Türki Cumhuriyetlere ihracatımızın artırılması için önemli bir nokta olacak. Erbil ofisinin gerçekleştirdiği çalışmalara bakıldığında Tahran'da da yapılacak çok iş olduğunu görüyoruz. Gaziantep'in hedefleri büyük, bu hedefler için çalışıyoruz" dedi. Bartık, Ocak-Eylül döneminde ihracatın yüzde 0,32 düşerek 4 milyar 567 milyon 963 bin dolar olduğunu vurguladı. Yıl sonu hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Bartık, Türkiye'nin önemli ihracat şehirleri arasında var olmaya devam ettiklerini kaydetti. İhracatta ilk 10 şehir arasında yıl bazında 6'ncı, ay bazında da 5'nci olduklarını anlatan Bartık, sene sonunda yıl bazında da 5'nci olmayı arzuladıklarını kaydetti.

Bartık, Gaziantep'in ihracatında ilk sırayı hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin yer aldığını vurgulayarak, bu ürünlerde ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,48 artarak 1 milyar 169 milyon 542 bin dolara yükseldiğini kaydetti. İkinci en fazla ihracatında tekstil ve ham maddeleri olduğunu belirten Bartık, bu ürünlerdeki ihracatının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,25 oranında düşerek 967 milyon 438 bin dolar olduğunu ifade etti.

Bartık, halı ihracatının da yüzde 6,70 düşüşle 943 milyon 755 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim