• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri
Gaziantep Ticaret Odası, 41 yılı aşkın süredir Gaziantep'teki ticari hayata katkı sağlayan üyelerine törenle ödül verdi.

Gaziantep Ticaret Odası, 41 yılı aşkın süredir Gaziantep'teki ticari hayata katkı sağlayan üyelerine törenle ödül verdi.

Gaziantep Ticaret Odası, ticarette 41. Yılını doldurmuş üyelerine ödül töreni düzenledi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış Konuşmasını yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in bugün ticaret, sanayi, üretim ve ihracatta ülkenin önemli şehirlerinden biri olmayı başardıysa bunda işadamlarının büyük payı olduğunu belirterek, "Odayı sahiplenen, aidiyet duygusuyla hareket eden siz değerli üyelerimizin başarısıyla gurur duyuyor, bu başarının devamını diliyorum. Dünya genelinde şirket ömürlerine baktığımızda çok uzun soluklu şirketler olduğu gibi, kısa süre içinde iflas edip iş hayatından çekilenleri de biliyoruz. Günümüzde ne yazık ki şirketlerin de yaşam süresi kısalıyor. Bu süre Almanya'da 18, Fransa'da ise 9 yıla kadar iniyor. Türkiye'de işletmelerin yüzde 80'i 5'nci yılına, yüzde 96'sı 10'uncu yılına ulaşamıyor. Bugün buluşmamıza vesile olan üye şirketlerimizin kuruluşundan bugüne yarım asır geçmiş, firmalarımızın başarılarını artırarak yola devam etmesini ümit ediyorum. Gaziantep Ticaret Odası, kurulduğu günden beri Gaziantep'in ticaretine önemli katkılar sunmuştur. Üyelerinin ve şehrin kalkınması için çalışan Odamız, kentin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli görevler üstlendi, üstlenmeye de devam ediyor. Şehrimizin ve ülkemizin başarısı için gerçekleştirilen her türlü sosyal ve ekonomik çalışmanın içinde olmayı vazife kabul ettik. Bu da bizi her zaman kazanmaya ve kazandırmaya sevk etti. Bundan sonraki zaman diliminde de aynı duygu ve düşüncelerle yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu yolculukta en büyük destekçilerimiz ise siz değerli üyelerimizdir" dedi.

ODANIN BAŞARI YOLCULUĞU

3 yıl önce GTO Başkanlığı görevine başladığını söyleyen Bartık, başarı yolculuğunu anlattı. Bartık, "Bu süre zarfında yapılanları, başarılarımızı gözümün önünden geçiriyorum ve hakikaten gurur duyuyorum. Gaziantep Ticaret Odası gibi büyük ve lider kurumun başarısının arkasında yönetimimiz, meclisimiz ve siz üyelerimizin emekleri yadsınamaz. Son iki yılı Oda olarak başarılı çalışmalara imza atarak geçirdik. Geçen yıl Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) "Mükemmellik Modeli" kapsamında "4 Yıldızlı Yetkinlik Belgesi" aldık. 2014 yılında ise TOBB Akreditasyon Sisteminde A sınıfı oda seviyesine yükselmemizin ardından 4 yıldızlı yetkinlik belgesiyle kalite ve kurumsallaşma yolculuğunda önemli mesafeler kat ettik. Hem TOBB Akreditasyon Sistemi içerisinde A Sınıfı Oda statüsüne yükseldik hem de Mükemmellikte 4 yıldızlı yetkinlik aldık. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, Nice 41. yıl ödül töreninde buluşmak ümidiyle, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu. Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener ise, "Ülkemize ve Gaziantep'imize önemli katkılar sağlayan bu salondaki üyelerimizi kutluyorum. Gücünü sizden alan ve hep ilklere imza atan odamız, hem Gaziantep'in markalaşması, hem de dünyadaki iş dünyasıyla kucaklaşmasında bir çok odaya öncelik ve önderlik etmekte ve hep ilklere imza atmaktadır" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 118 yıldır ticaret odamıza hizmet eden herkesi kutladıklarını vurgulayarak, "Bugün aslında başkanımızın 41 kere maşallah dediği, bu törenin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz çünkü, 41 yıl da bir ömür eğer 41 yıl bir işte kaldıysanız, ve bu tercih ettiğiniz ticaretse, büyük bir cesaret ister ticaret erbabı olmak her baba yiğidin harcı değildir. Ticaret erbebı olmak akıl ister, sabır ister, girişimcilik ister. Bunların hepsini bir araya getirdikten sonra, 41 yıl önce güzel bir tohum atıp, onu sürdürülebilir kılmak, o tohumdan güzel bir fidan oluşturabilmek ve nesilden nesile aktarabilmek bu tecrübeyi Gaziantep'te olmak ister ben sizi kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, böyle bir kente 118 yıllık bir ticaret odasının yakıştığını belirterek, "118 yıllık bir ticaret odasının yaşayan üyeleriyle beraber yemek yiyoyoruz. Ticaret yaparak, sizler peygamber mesleği yapıyorsunuz. Kazancın onda dokuzu ticarettedir diyen bir söylemin peşinden gidiyorsunuz. Gaziantep Ticaret Odamızda 16 bin şuanda aktif üyemiz var. Türkiye'nin ekonomisi 6. Büyük şehrini sizler oluşturdunuz. 41 yaşını tamamlayan ve onun üzerinde halen hayatta olan ticarette büyüklerinin yanında yola çıkanlarla beraber çok büyük bir tacir ailesiyiz biz. 80 ilimiz birbirine Gaziantep'i örnek gösteriyorlar" diye konuştu.

Program üyelere ödül verilmesiyle sona erdi.

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

GTO’dan 41. Yıl Gurur Ödülleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim