• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

GTO’da 12 Meslek Dalında Yeterlilik Sınavları Başlıyor

GTO’da 12 Meslek Dalında Yeterlilik Sınavları Başlıyor
Gaziantep Ticaret Odasında (GTO), Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu kapsamında 12 meslek gurubunda mesleki yeterlilik sınavı başlıyor.

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO), Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu kapsamında 12 meslek gurubunda mesleki yeterlilik sınavı başlıyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 10 Mart Perşembe günü saat 14.00'da konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti. Göçer, 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale getirildiğini belirtti. İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ'in ekinde yer alan 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiğini hatırlatan Göçer, 40 meslek grubundan 12'si için mesleki yeterlilik sınavlarının Gaziantep Ticaret Odasında başlatılacağını ifade etti. Göçer, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların bilgi ve becerilerinin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi için 12 meslek dalında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve GTO işbirliğinde mesleki yeterlilik sınavı ve belgelendirilmesi yapılacağını kaydetti. 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılmayacağını belirten Göçer, aksi halde cezai müeyyideler uygulanacağını aktardı.

Bu nedenle Mesleki Yeterlilik Kurumu ve TOBB tarafından kurulan MEYBEM A.Ş'nin yetkililerinin katılımıyla 10 Mart 2016'da bilgilendirme toplantısı yapacaklarını anlatan Göçer, ilgili iş kollarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çalışanlarını toplantıya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim