• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

GTO üyelerine 'Özel Pazar' indirimi

GTO üyelerine 'Özel Pazar' indirimi
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında "Borsa İstanbul Özel Pazar" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında "Borsa İstanbul Özel Pazar" bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halka açılmadan pay alımı-satımı yapmak amacıyla şirketlerle yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan "Özel Pazar'a katılmak isteyen GTO üyelerine BİST tarafından özel indirim uygulanacak.

Toplantının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, rekabetle başa çıkmanın başlıca yollarının üretim, finansman, pazarlama ve yönetim olduğunu söyledi. Acıoğlu, özellikle işletmelere finansman anlamında farklı bir kapı açan Borsa İstanbul'un Özel Pazar uygulamasının önemli olduğunu ve sisteme dahil olmak isteyen GTO üyelerine özel indirim uygulanacağını vurguladı.

Acıoğlu, "Özel Pazar, şirketlere halka açılmadan finansman bulma, ortak olduğu şirketteki payını satmak isteyen şirket ortaklarına likide sağlama, yatırımcılara da yaptıkları yatırımları likidite edebilecek alıcıları bulma olanağı sağlıyor. BİST bu olanaklardan yararlanmak isteyen GTO üyelerine Özel Pazar'a üye olmaları halinde yüzde 40 indirim yapacak. 2 bin 500 lira olan ücret, üyelerimiz için bin 500 liraya düşürüldü." diye konuştu.

Gaziantep'in girişimci üreten, özünde girişimcilik ruhuna sahip bir şehir olduğunu belirten GTO Yönetim Kurulu Üyesi, bugün elde edilen başarının temelinde de bu farklılık yattığını vurguladı. Acıoğlu, "Gaziantep'in ekonomik hayatında sanayi ve ticaret kadar önemli potansiyele sahip diğer alanlar, gastronomi ve turizm potansiyeli. İlimiz için gelecek vaat eden bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, Odamızın temel hedefleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Zor şartlarda bile üretimden ve ticaretten geri durmayan Gaziantep'te, böyle önemli bir konuda toplantı yaptığınız için de sizleri kutluyorum." diye konuştu.

Uğur Acıoğlu, ülkenin ve bölgenin gelişiminde önemli bir rol oynayan işletmelerin aynı zamanda yoğun bir rekabet ortamında faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını ifade etti. İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan ise şirketlerin en önemli sorunlarının başında finansmanın geldiğini belirterek, bu toplantıyla finansman sorununa çözüm arandığını kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim