escort ankara bayan brazzers porno kadıköy escort ümraniye escort ümraniye escort kombi servisi
  • BIST 107.801
  • Altın 151,636
  • Dolar 3,6976
  • Euro 4,3407
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı

GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 33 kişilik heyetle dünyanın en önemli dondurma ve tatlı fuarı kabul edilen SİGEP Fuarı'nı ziyaret etti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 33 kişilik heyetle dünyanın en önemli dondurma ve tatlı fuarı kabul edilen SİGEP Fuarı'nı ziyaret etti.

23-27 Ocak 2016 tarihlerinde İtalya'nın Rimini kentinde düzenlenen ve 37'nci kez kapılarını açan "SİGEP-Uluslararası Dondurma, Şekerleme, Tatlıcılık ve Fırıncılık" fuarı için GTO tarafından KOSGEB destekli ziyaret programı düzenlendi. UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep'in mutfak kültüründe önemli bir yer tutan tatlı ve dondurma alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri düzenlenen program kapsamında sektördeki global gelişmeleri yakından inceleme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldu. SİGEP Fuarı'nda incelemelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu başkanlığındaki heyet aynı zamanda Slow Food Rimini Şube Başkanı ve üyeleriyle de bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Gaziantep mutfak kültürü ile ilgili Slow Food üyelerine bilgi veren Acıoğlu, Gaziantep'te yemek kültürünün bir sanat olduğunu ve bu sanatı tüm dünyaya tanıtmak, nesiller boyu yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti. Gaziantep'in ekonomik gücünden de bahseden Acıoğlu, "Hedefimiz zengin mutfak kültürümüzü katma değere çevirerek ekonomik gücümüzü daha da ileriye taşımak" ifadelerini kullandı. Gaziantep mutfağının özgünlüğünü koruyarak tanıtmayı amaçladıklarını belirten Acıoğlu, bunun için Gaziantep'te bir Slow Food Convinyum oluşturmak adına başvuruda bulunduklarını açıkladı. Slow Food hareketi ile ilgili heyete bilgi veren Slow Food Rimini Şube Başkanı Giovanni Tiboni de geleneksel mutfaklara sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Tiboni, "1989'da fast food kültürüne, yerel gıda geleneklerinin kayboluşuna ve insanların yemek seçimlerinin dünyayı nasıl etkilediği konusundaki vurdumduymazlıklarına karşı kurulmuş bir eko-gastronomi organizasyonu olan Slow Food bugün 120 ülkede var olan uluslararası bir örgüttür. Bu organizasyon içerisinde Gaziantep'i de görmekten mutluluk duyarız" diye konuştu.

GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı

GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı

GTO Üyeleri İtalya’da Gaziantep Mutfağını Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim