• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 40 kişilik heyetle İran'ın başkenti Tahran'a iş gezisi düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 40 kişilik heyetle İran'ın başkenti Tahran'a iş gezisi düzenledi.

30 Ocak ile 2 Şubat 2016 tarihleri arasında KOSGEB destekli gerçekleştirilen iş gezisi kapsamında çeşitli sektörlerden 40 iş adamı, Tahran'da ikili görüşmeler yaparak ürünlerini tanıttı.GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ın öncülüğündeki iş gezisinde, Tahran Ticaret, Sanayi ve Maden Odası'nı (TTSMO) ziyaret eden heyet, burada düzenlenen ikili iş görüşmelerine katıldı.

Bartık, iş gezisine ilişkin yaptığı açıklamada, iki ülkenin tarih, din ve kültürel ortak değerlere sahip olduğunu belirterek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için de hiçbir engel bulunmadığını söyledi. İran pazarını önemsediklerini ve bunu her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Bartık, Türkiye'yi İran için Avrupa'ya açılan kapı, İran'ı ise Türkiye için Ortadoğu ve Asya'ya açılan kapı olarak gördüklerini ifade etti.

Gaziantep'in bölgesinin en büyük üretim ve ticaret üssü olduğuna dikkati çeken Bartık, bunun devam etmesi hatta daha da ileri seviyelere taşınması için çalıştıklarını kaydetti. Bu kapsamda yeni pazarlar belirlediklerini anlatan Bartık, şöyle devam etti:

"İran, bizim için önemli bir ülke ve pazar. Gelecek yıllarda İran'da daha etkin olacağımızı düşünüyorum. Birçok benzer yönümüz olduğu gibi tarihi ve dini birlikteliğimiz de unutulmamalıdır. İran'ın taleplerini, ihtiyaç duyulan ürünleri tespit edip iş dünyamızı bu pazara yönlendireceğiz. Bu anlamda iş gezisi verimli oldu, hem TTSMO yetkilileriyle görüştük hem de sanayi bölgelerini inceleme fırsatımız oldu."

TTSMO ve İranlı iş adamlarını Gaziantep'e beklediklerini ve bu ilk ziyaret sonrasında ilişkilerin daha iyi sevilere geleceğini belirten Bartık, ikili görüşmelerde Gaziantep markalarının İranlılara tanıtıldığını ifade ederek, bu ürünlerin İran pazarında tanınırlığının daha da artacağını sözlerine ekledi.

TTSMO Başkanı Masoud Khansari de Tahran'ı ve ekonomik yapısını anlatarak, Türk işadamlarının Tahran'a yatırım yapmalarını istedi.

Tahran Sanayi Siteleri Başkan Yardımcısı Mosadegh Sedghi ise Tahran'daki sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar ve sektörleri hakkında bilgi verdi. Sedghi, işadamlarıyla plastik, ambalaj, ofis mobilyaları ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların üretim tesislerini gezerek bu sektörlerin Tahran ekonomisine katkısını anlattı.

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi

GTO, Tahran’a İş Gezisi Düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim