• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

GTO Şubat Meclisi KOSGEB Müdürü Gözek’in Katılımıyla Yapıldı

GTO Şubat Meclisi KOSGEB Müdürü Gözek’in Katılımıyla Yapıldı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yatırımın huzura yapıldığını belirterek, "Huzurun olmadığı yerde üretim de olmaz,...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yatırımın huzura yapıldığını belirterek, "Huzurun olmadığı yerde üretim de olmaz, yatırım da olmaz, ticaret de olmaz" dedi.

GTO şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleştirildi. Bu ayki meclis toplantısına KOSGEB Gaziantep Müdürü Sadık Gözek de katıldı. GTO Yönetimi Kurulu Başkanı Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, terörü kınamaktan ve başsağlığı dilemekten yorulduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin artık terörle değil, yatırımlarla ve katma değeri yüksek ürünlerle anılması gerektiğini söyledi. Terör belasından kurtulmak için herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğinin altını çizen Bartık, "Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz KalDer toplantısında üniversite öğrencisi bir genç, deneyimlerini paylaşan CEO'lara yönelttiği soruda, "Siz, bize çok güzel öğütler veriyorsunuz ama Türkiye'nin etrafına baktığımızda Suriye, Irak, İran ve Rusya ile sorunumuz var. Biz nasıl girişimci olalım, biz nasıl geleceğe umutla bakalım" dedi. Asıl sorun bu işte. Şu an gençlerimiz umutsuz. Toplumun morali olumsuz etkileniyor, kendini güvensiz hissediyor, umudu tükeniyor. Terör artık ne sadece Türkiye'nin ne de Güneydoğunun sorunu. Terör yalnız iktidarın ya da bir grubun sorunu da değil, sorun hepimizin. Çözüm için de toplumun bütün kesimlerinin birlik içerisinde hareket etmesi gerekir. Birlikte hareket edip ülkemizi hak ettiği noktalara taşımak mecburiyetindeyiz"

Huzurlu toplumların geleceğe daha emin bakabildiğini ifade eden Bartık, huzurlu bireylerin oluşturduğu ülkenin de diğer ülkelerce örnek alındığını dile getirdi. Bartık, "Unutmayalım ki para huzurlu ortamı sever. Huzurun olmadığı yerde üretim de olmaz, yatırım da olmaz, ticaret de olmaz. Huzur sağlanmazsa, huzur olmaz. Biz mesajlarımızı huzura yaymaya çalışıyoruz" dedi. Gaziantep'in yeni bir hikaye yazmasının şart olduğunu belirten Bartık, bu hikayenin de turizmle gerçekleştirilebileceğini vurgulayarak, "Bunun içinde herkesin elini taşın altına koyması lazım. Turizmde eylem planı açıklandı, planın detaylarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Suriye'de yaşanan iç savaşın ateşkes anlaşmasıyla durdurulduğunu kaydeden Bartık, "Buna en çok bizim sevinmemiz lazım, çünkü sınırımızın diğer tarafında gerginlik var, bu gerginlikleri istemiyoruz. Ateşkese uyulursa bölgede istikrar ve huzur tekrar tesis edilir diye ümit ediyorum. İnşallah kararın sonucu hayır olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KOSGEB Müdürü Sadık Gözek, KOSGEB destekleri hakkında sunum yaptı.

Gözek, sunumun ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

GTO Şubat Meclisi KOSGEB Müdürü Gözek’in Katılımıyla Yapıldı

GTO Şubat Meclisi KOSGEB Müdürü Gözek’in Katılımıyla Yapıldı

GTO Şubat Meclisi KOSGEB Müdürü Gözek’in Katılımıyla Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim