• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

GTO Mart Ayı Meclisi Vali Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Yapıldı

GTO Mart Ayı Meclisi Vali Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Yapıldı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in her alanda ileriye taşınması gerektiğini belirterek, "Hazırladığımız...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in her alanda ileriye taşınması gerektiğini belirterek, "Hazırladığımız plana göre şehrin 2020 yılında ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük edeceğiz" dedi.

GTO Mart ayı meclisi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleşti. GTO Başkanı Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ülke ve dünya ekonomisi içerisindeki başarısına destek verenlerin çatı kuruluşu olmanın kendilerine ağır sorumluluk yüklediğini söyledi. Bu başarıya imza atan üyelerin önünü açmak ve bir hedef belirleyip o doğrultuda ilerlemek gerektiğini ifade eden Bartık, "Bu bağlamda Gaziantep'i bir adım daha ileriye taşımak hedefiyle vizyonumuzu 2020 yılında Gaziantep'in ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük etmek olarak belirledik. Bu kapsamda Gaziantep Ticaret Odası Stratejik Plan Çalışması kitapçığı hazırladık. Bu çalışma ortaya koyduğumuz vizyona nasıl ulaşacağımızı anlatan bir yol haritasıdır. Bu vizyonu hangi veriler ışığında belirledik? Vizyonumuzu gerçekleştirebilmek için kapasitemiz nedir? Nasıl ilerlemeliyiz? Hedeflerimiz neler? Riskler neler? Hepsi ve daha fazlasının cevabını aradığımız kapsamlı bir çalışma sonucunda odamızın üç yıllık stratejik planını hazırlamış olduk. 17 bini aşkın üyeyi, çalışanları ve aileleriyle birlikte değerlendirdiğimizde aslında bu stratejik plan sadece Gaziantep Ticaret Odası'nın değil topyekûn Gaziantep'in geleceğini etkileyecektir. Bu sebeple hedeflere ulaşmak adına yapılacak çalışmaları sadece yönetim kurulumuz, meclisimiz, meslek komitemiz ve personelimizle değil tüm paydaşlarımızla birlikte yürütmemiz gerekmektedir. Bunu başarabilmek için de işe vizyonumuzu içselleştirmek ve birlikte başarabilmek adına tabana yaymakla başlamalıyız" dedi.

MECLİSİN ÇINARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bartık, 20 yıldan fazla GTO'da meclis üyeliği yapan 6 meclis üyesini ödüllendirdiklerini belirterek, "Hem Odamızın hem de şehrimizin bugününü inşa eden Cahit Nakıboğlu, Mustafa Aydınçelebi, Hanefi Yılmaz, Zeki Yağcı, Osman Asiltürk ve Necmettin Ay'a verdikleri değerli hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Odaya kayıtlı Suriyeli üye sayısının 600'ü aştığını anlatan Bartık, bu üyelerle doğru iletişim kurmak, ülke mevzuatını doğru anlatmak ve bu üyeleri ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yönlendirebilmek için "Suriye Masası" kurduklarını ve önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

"TERÖRÜN MÜSEBBİBLERİ TARİH ÖNÜNDE EN AĞIR HESABI VERECEK"

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını belirterek, terörü ve teröre destek verenleri lanetlediğini ifade etti. Son dönemde yaşanan terör olaylarının hain emelleri uğruna masum insanların canına kast eden terör örgütlerinin, çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Yener, "İnsan hayatı dünyadaki en değerli şeydir. Hiçbir terör eylemi, sebebi ne olursa olsun masum insanların hayatı üzerinden bir sonuç elde edemeyecektir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek mümkün değil. Terörün huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Milletçe kenetlenerek, bu yaşatılan acıları aşacağız. Şundan emin olunuz ki bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da güvenlikten, eğitime farklı konuları değerlendirdi. Odaların eğitimde başarıya yönelik farkındalık oluşturulmasına öncülük etmesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, "Sizler bu şehrin sahiplerisiniz. Okullarımıza öğrencilerimize sahip çıkmanızı istiyorum, başarı da başarısızlıkta bulaşıcıdır" dedi. Sanayicilerin birbirinin işini taklit etmek yerine farklı sektörler ve işlerle yeni yatırımlar yapmalarını, yurt dışına açılmaları isteyen Yerlikaya, şehrin başarılarıyla iftihar ettiğini belirterek, şunları kaydetti, "Sanayi ve ticarette, ihracatta ve gastronomideki başarılarımızla iftihar ediyoruz. Yerinde durmak bize yakışmıyor. Daha fazla istihdam gerçekleştirirken daha fazla gelir elde edecek işlere yönelmek zorundayız. Devlet olarak bizler her zaman yanındayız, Allah işinizi rast getirsin" Meclis sonunda Vali Yerlikaya, Oda meclis üyeliğinde 20 yıldan fazla görev yapan meclis üyelerine ödüllerine takdim etti.

GTO Mart Ayı Meclisi Vali Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Yapıldı

GTO Mart Ayı Meclisi Vali Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Yapıldı

GTO Mart Ayı Meclisi Vali Ali Yerlikaya’nın Katılımıyla Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim