• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

GTO Başkanları, Kadınlar Gününü Kutladı

GTO Başkanları, Kadınlar Gününü Kutladı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener, ülkelerin geleceğinde kadınların önemli yer tuttuğunu...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener, ülkelerin geleceğinde kadınların önemli yer tuttuğunu belirterek, "Başarılı her erkek ve kadının yetişmesinde hiç şüphesiz annesinin rolü çok büyüktür. Bu nedenle kadına değer veren toplumlar daha hızlı gelişecektir" dedi.

Bartık ve Yener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladıkları mesajda, kadınların hayatın her alanında varlığını artırmaya başladığını, bunun da Türkiye'nin geleceği adına olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus içerisinde istihdam oranının yüzde 45,5 olduğunu hatırlatan Başkanlar, bu oranın erkeklerde yüze 64,8, kadınlarda ise yüzde 26,7 olduğunu ifade etti.

Türkiye nüfusunun yüzde 49,8'ini kadın nüfusunun oluşturduğunu söyleyen Bartık ve Yener, "Eğitimli kadınların işgücüne katılma oranı daha yüksek oldu. Ülkemizde 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus içerisinde işgücüne katılma oranı 2014 yılında yüzde 50,5 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 71,3, kadınlarda ise yüzde 30,3 oldu. Geçmiş yıllara baktığımızda daha düşük olan bu oranın, gelecek yıllar adına umut verici olduğunu söyleyebilirim. Kadın artık bütün iş kollarında istihdam ediliyor, istihdam ediyor. Ülkelerin geleceğinde kadınlar önemli yer tutuyor. Başarılı her erkek ve kadının yetişmesinde hiç şüphesiz annesinin rolü çok büyüktür. Bu nedenle kadına değer veren toplumlar daha hızlı gelişecektir" diye konuştu. Kadınların en önemli sorunlarının başında, kadına şiddetin geldiğini vurgulayan başkanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması 2014 sonuçlarına göre ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde eşinden veya birlikte yaşadığı kişiden fiziksel şiddete maruz kalan kadın nüfus oranının yüzde 35,5 olduğunu ifade etti.

Bu oranın korkutucu olduğunu vurgulayan Başkanlar, kadına şiddetin son bulması için önemli tedbirler alınmasını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim