• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, rekabetin hayatın her alanına yayıldığını belirterek, "Rekabet daha okul sıralarındayken...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, rekabetin hayatın her alanına yayıldığını belirterek, "Rekabet daha okul sıralarındayken başlıyor, bireyin rekabet edebilmesi için kendine yatırım yapması gerekiyor" dedi.

Bartık, Özel Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Kariyer Günleri'nde, öğrencilerle bir araya geldi. Bartık, burada yaptığı konuşmada, bilgisayar ve telefon gibi teknolojilerin önemli olduğunu ancak bunların doğru kullanılması gerektiğine dikkati çekti. Bartık, "Teknolojiyi iyi kullanan bir insanım ama önemli olan her şeyi olduğu gibi teknolojiyi de doğru kullanabilmektir. Hayatınızı teknolojiye mahkum etmeyin. Bilgisayarı daha çok araştırma yapmak için kullanın. Zamanınızı oyun oynayarak, çeşitli bilgisayar yazılımları aracılığıyla sohbetle geçirmeyin. Eğer bu şekilde devam ederseniz yol alamazsınız" dedi. Üniversite ve meslek liselerinin son sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin intörn ve staj için işletmelere gönderildiğini anımsatan Bartık, "Öğrencilerden yakınmalar duyuyorum. "Bize çay getirtiyorlar, faks çektiriyorlar, temizlik yaptırıyorlar" diyorlar. Yaptığınız hiçbir işten gocunmayın, çay yapmayı da öğrenin, faks çekmeyi de. Hayata sıfırdan başlıyorsunuz, yaptığınız işleri önemseyin. Bu işleri yaparken de yeni fikirler üretin, bu fikirlerinizi de faydaya çevirin. Azim ve kararlılıkla geleceği planlayan insanlar, önlerine çıkan bütün zorluklara rağmen yolundan ve hedeflerinden vazgeçmez. Başarılı iş insanlarının ortak özelliği de budur. Hatta bu insanların çizdikleri yol, bizlerin ve bizden sonra gelecek nesillerin işlerini kolaylaştırmıştır. Sizlerin de yapacağı çalışmalar sizden sonraki insanlara yol göstermelidir. Dünya üzerinde milyarlarca insan var ama bu insanların içinde çalışmalarıyla öne çıkan insan sayısı ne yazık ki çok az. Sizler geçiş noktasındasınız, bu dönemi iyi değerlendirmelisiniz. Bugün fedakarlık edenler yarın rahat eder, fedakarlık edin ve gelecek yıllarda rahat edin" diye konuştu.

Gaziantep'in girişimci ruhuyla dezavantajlarını avantaja çeviren, avantajlarını doğru kullanan önemli bir kalkınma modeli olduğuna dikkati çeken Bartık, bu modeli iyi okuyanların sadece iş hayatında değil, diğer alanlarda da başarıya ulaşacağını vurguladı. Gaziantep'in genç nüfusuna da değinen Bartık, "Genç nüfusumuzla övünüyoruz, mutlu oluyoruz ama bu gençliği iyi işlere kanalize edemez, iyi yetiştiremezsek gençliğin anlamı kalmaz. Hedefleri olan, geleceğe yönelik planları olan ve her alanda iyi yetişmiş gençlerle yol alabiliriz. Artık şehirlerle değil, ülkelerle rekabet ediyoruz. Bu rekabette başarılı olmak için yabancı dil, iyi bir eğitim ve hızlı düşünüp karar alabilmek öne çıkıyor. Rekabet artık hayatın her alanına yayıldı, hatta daha okul sıralarındayken başlıyor. Bu nedenle bireyin rekabet edebilmesi için kendine yatırım yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu

GTO Başkanı Eyüp Bartık Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim