• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

GTO Başkanı Bartık: Suriyelilere çalışma izni verilmesi bizleri mutlu etti

GTO Başkanı Bartık: Suriyelilere çalışma izni verilmesi bizleri mutlu etti
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Uzun uğraşlar sonucu hükümetin Suriyelilerin iş gücü piyasasına katılmasını sağlayacak...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Uzun uğraşlar sonucu hükümetin Suriyelilerin iş gücü piyasasına katılmasını sağlayacak çalışmada sona gelmesi bizleri mutlu etti." dedi.

Suriyelilere çalışma izni verilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bartık, uzun zamandır Suriyelilerin kayıtlı istihdamı için mücadele verdiklerini belirterek, hükümetin üzerinde çalıştığı konunun hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi. Suriyelileri ilgilendiren birçok konu üzerinde detaylı çalışma yaptıklarını ve Şubat 2014'te hazırladıkları "Gaziantep Ortak Akıl Raporu'nu ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını anımsatan Bartık, "Raporumuzun "Kayıt Dışı Ekonomi" kısmında, Suriyelilerin, işverenler tarafından hem vicdani duygular hem de işgücüne olan ihtiyaçlarından dolayı zaman zaman kayıt dışı olarak çalıştırıldığını, kayıt dışı uygulamaların da hem Suriyeli sığınmacıların düşük ve güvencesiz ücretlerle çalıştırılmasına hem de yerel halka verilen maaşların düşmesine neden olduğu belirtmiştik. Her platformda Suriyelilerin belli kota ve şartlar kapsamında iş hayatına kazandırılmasını dile getirdik ve bunun hem iş dünyası hem de Suriyeliler için faydalı olacağını belirttik. Uzun uğraşlar sonucu hükümetin Suriyelilerin iş gücü piyasasına katılmasını sağlayacak çalışmada sona gelmesi bizleri mutlu etti." diye konuştu.

Suriyelilerin çalışmasına yönelik uygulamaların GTO raporunda sunulan birçok öneri ile uyuştuğunu dile getiren Bartık, "Biz hep Suriyelilere çalışma izninin çalışma barışını bozmayacak şekilde verilmesi gerektiğinin altını çizdik. Bunun için bir işyerinde Suriyeli çalışanların işyerinde çalışanların yüzde 10'unu geçmemesi gibi önerilerde bulunmuştuk. Görüyoruz ki önerilerimiz dikkate alınmış." şeklinde konuştu.

Suriyelilerin ikamet ettiği şehirlerde çalışma hayatına katılacağını ifade eden Bartık, Suriyeli nüfusun yoğun olduğu illerin başında Gaziantep'in geldiğini hatırlatarak, "Gaziantep sanayi ve ticaret kenti ve hali hazırda Suriyeliler bazı iş kollarında çalışıyor. Kayıt dışının önlenmesi adına bu çalışmayı önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim