• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gtb’den Dengeli Beslenme Eğitimi

Gtb’den Dengeli Beslenme Eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), personellerine yönelik " Yeterli ve Dengeli Beslenme " konulu eğitim semineri düzenledi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), personellerine yönelik " Yeterli ve Dengeli Beslenme " konulu eğitim semineri düzenledi.

GTB personelleri ile GTB Laboratuvar ve Depoculuk AŞ. çalışanlarının katıldığı seminerde, Beslenme ve Diyet Uzmanı Şimal Kalın, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Beden sağlığının hücrelerden başladığını, hücrelerin sağlığı için ise yeterli ve dengeli beslenmenin önemli olduğuna dikkat çeken Dyt. Şimal Kalın, tek taraflı beslenmeden uzak durularak, tüm besin öğelerinden yeterince faydalanılması gerektiğini söyledi. Beslenmenin karın doyurmak veya açlık duygusunu bastırmak için yemek, içmek olmadığını vurgulayan Diyetisyen Şimal, "İnsan yaşamak için 50'ye yakın besin öğesine gereksinim duymaktadır. Bunlar, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve su olarak 6 grupta toplanmıştır. Sağlıklı büyüme ve gelişim için bu öğelerin her birinden günlük ne kadar almamızı gerektiği bilinmektedir. Bu besinlerin az alınması veya gereğinden fazla alınması ise dengesiz beslenmeye neden olur" dedi.

"SU İÇİN"

Yeterli ve dengeli beslenmenin yolları hakkında da açıklamalarda bulunan Dyt. Şimal Kalın, bol miktarda su içilmesi önerisinde bulundu. Kalın, "Her şeyden önce yeterince su için, fiziksel aktivitelerinizi artırın, asla öğün atlamayın, doğru pişirme tekniklerini uygulayın, gıda güvenliğine dikkat edin ve her gün taze meyve, sebze ile lif içeriği yüksek besinler tüketmeye özen gösterin" şeklinde konuştu.

Doğru beslenmek için öğün atlanılmaması uyarısında da bulunan Dyt. Kalın"Öğünler toplam kaloriyi dengeli bir şekilde zaman dilimlerine yayar. Atlanan her öğün bir sonraki öğünde daha fazla kalori almamıza neden olur ve uzun süre aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Açlık durumunda karaciğerde ayrıca kolesterol sentezlenir. Bu nedenle tüm öğünlerimize azami derece de dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

OBEZİTE İLE MÜCADELE

Kalın, obezite ile mücadelede, kalori azaltmanın ve fiziksel aktiviteleri artırmanın büyük önem taşıdığını hatırlattı. Kalın, obozite ile mücadele konusunda önerilerini ise "Her şeyden önce tabaklarımızın porsiyonunu küçültelim, Besinleri çok çiğneyerek, 20 dakikadan önce sofradan kalkmayalım. Yemeklere daha az yağ ekleyerek, kızartma tüketiminden elimizden geldiği kadar uzak durmalıyız. Bunun yanı sıra kolesterolden, zengin besinlerden uzak durarak, haftada en az iki defa kırmız et veya yumurta tüketmeliyiz" diye anlattı.

Şimal Kalın, seminerin son bölümünde ise GTB personellerinin beslenmeyle ilgili sorularına cevap verdi.

Gtb’den Dengeli Beslenme Eğitimi

Gtb’den Dengeli Beslenme Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim