• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu:

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu:
Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Ticaret Borsası'na (GTB) yaptığı ziyarette GTB projelerinin...

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep Ticaret Borsası'na (GTB) yaptığı ziyarette GTB projelerinin hizmete girmesiyle birlikte Gaziantep tarımda emtianın merkezi olacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilen Gökhan Çeliktürk ve yeni yönetim kurulu üyeleri, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Çeliktürk ve yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulunan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep'in örnek ve yaşanabilir bir şehir olması noktasında İnşaat Mühendislerine büyük yükümlülüklerin düştüğünü söyledi. Memiş, İnşaat Mühendisleri Odası'nın yeni başkanı ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle devraldıkları bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğine inandıklarını ifade etti. Memiş, GTB tarafından 28-29 Mayıs 20016 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan Bulgur Festivali hakkında da bilgiler vererek, tüm inşaat mühendislerini bu etkinliğe davet etti.

"GAZİANTEP EMTİANIN MERKEZİ OLACAK"

İnşaat Mühendisleri Odası'nın yeni yönetimini kutlayarak, başarı dileklerinde bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise GTB tarafından yürütülen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak ulusal çapta projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Tiryakioğlu, " Üç yıl önce sadece hayal edebildiğimiz projeleri bugün tüm alt yapılarını hazırlayarak temel atma aşamasına getirdik" dedi. Göreve ilk geldiklerinde ektikleri proje tohumlarının artık filiz vermeye başladığını kaydeden Tiryakioğlu, "En büyük projelerimizden biri bu kentin en az 50 yıllık et sorununu çözecek Et Borsası ve yeni Et Halini hizmete kazandırmaktı. Bu konuda dünyanın çeşitli ülkelerinde incemeler yaparak Gaziantep'e özgü bir model üzerinde karar kıldık. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulacak olan Et Borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak. Yeni Et halinde etler, soğuk zincir kırılmadan gıda mühendislerinin kontrolünde monoray sistemleriyle nihai alıcıya ulaştırılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle oluşturulan bu projenin yer tespiti yapıldı. Artık en kısa süre içerisinde temel atmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Tiryakioğlu ayrıca GTB'nin Hububat Emtia Merkezi, Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk, Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi ve Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisi projeleri hakkında da bilgiler aktardı.

Tiryakioğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK tarafından destekleri sağlanan projelerin hizmete girmesiyle birlikte Gaziantep'in tarım sektöründe emtianın merkezi olacağını dile getirdi. GTB'nin üç yılda geldiği noktanın gurur verici olduğunu kaydeden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk'te, yapılan bu çalışmaların şehirde sağlıklı gıda üretimi adına büyük adımlar olduğunu söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası olarak tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog ve istişare içerisinde olmak istediklerini vurgulayan Çeliktürk, "Gayemiz, diyalog ve ortak akılla var olan sorunları hep birlikte çözüme kavuşturmak. Gaziantep'in nefes alabilen, yaşayan ve örnek bir şehir olabilmesi için oda olarak elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Biz kent menfaatine olan tüm konularda bütünkurumlarımızla ve STK'larımızla birlikte çalışmalar yürütmek istiyoruz" dedi.

GTB Meclis salonunda gerçekleştirilen görüşmede, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Burkay Güçyetmez, Selçuk Soysürer, Ekrem Can, Tamer Durakoğlugil, Eda Güldaş ve Murat Kaya'da hazır bulundu.

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu:

Gtb Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim