• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

GSO'dan büyükelçiler onuruna yemek

GSO'dan büyükelçiler onuruna yemek
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında şehre gelen heyet onuruna yemek verdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında şehre gelen heyet onuruna yemek verdi.

Şato Restaurant'ta düzenlenen yemeğe, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ali Yerlikaya, Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Abdulkadir Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci ve konuk büyükelçiler katıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilciliği'nin açılması dolayısıyla böyle anlamlı bir günde diplomatlar ile bir arada olmaktan onur duyduklarını belirtti.

Konukoğlu, "Dışişleri Bakanlığının yeni temsilciliğinin, ülkemizin göz bebeği şehirlerinden Gaziantep'te açılmanın sevincini yaşıyoruz. Temsilciliğin kurulmasından ve yurt dışında önemli hizmetlerde bulunan Büyükelçi Sayın Adnan Keçeci'nin bu göreve getirilmesinden mutluluk duyduk. Bu gelişmenin, diplomatik ve ekonomik olarak Gaziantep'in çıtasını yükselteceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik eden Gaziantep'in dinamik sanayisi ve ticaretiyle, tarihi ve kültürüyle, etkin sivil toplum kuruluşlarıyla, ulusal ve uluslararası alanda aktif bir şehir olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, Gaziantep'ten 174 ülkeye ihracat yapıldığına dikkati çekti. 2015 yılında yaklaşık 6,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini anımsatan Konukoğlu, şehrin ihracatının son 15 yılda yüzde 947 arttığının, 2023 yılı ihracat hedeflerinin de 30 milyar dolar olduğunun altını çizdi.

"GAZİANTEP, KONSOLOSLUKLAR MERKEZİ HALİNE GELDİ'

GSO Başkanı Konukoğlu, Gaziantep'in bölgedeki önemine işaret ederek, şunları kaydetti: "Gaziantep, konsolosluklar merkezi haline gelmiştir. Irak Başkonsolosluğu'nun yanı sıra kentimizde Almanya, Belçika, Brezilya, Filipinler, Hollanda, İsviçre, İtalya, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Slovenya ve Sri Lanka ülkelerinin fahri konsolosluğu bulunmaktadır."

Ortadoğu bölgesinde yaşanan önemli sürece de değinen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tanığı olduğunuz gibi, Ortadoğu bölgesi büyük bir jeopolitik dönüşümden geçmektedir. Bu çalkantılı dönemde Türkiye'nin dış politikada izleyeceği yol; hem ülkemiz hem de bölgenin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na ve dünyanın dört bir yanında görev yapan kıymetli diplomatlarımıza, ülkemizin hak ve menfaatlerini gözeten, ilkeli, etkin ve evrensel dış politika anlayışından dolayı tüm insanlık adına teşekkür ederiz.'

Devletin mültecilere ilişkin çabasını takdirle karşıladıklarını da ifade eden Konukoğlu, Gaziantep'in şu anda 340 bin kayıtlı Suriyeliye ev sahipliği yaptığını, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya ve yardım elini uzatmaya devam edeceklerini belirtti. GSO Başkanı Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Güçlü bir ekonomiye sahip Türkiye, bölgesinde barış ve huzurun en büyük teminatıdır. Bu doğrultuda ülkemizde ekonomik istikrarın sağlanması ve korunmasında izlenen başarılı politikalardan dolayı Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek'e bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız. İşadamları olarak, sizlerin destekleri ve katkılarıyla Gaziantep'imizi, ülkemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. Gaziantep, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmede, her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır."

GSO'dan büyükelçiler onuruna yemek

GSO'dan büyükelçiler onuruna yemek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim