• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yayımladığı yılbaşı mesajında güçlü ve istikrarlı hükumet sayesinde 2016 yılındaistikrarlı...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yayımladığı yılbaşı mesajında güçlü ve istikrarlı hükumet sayesinde 2016 yılındaistikrarlı bir ekonomi öngördüklerini belirterek, "Büyüme performansımız 2016 yılında daha fazla artacaktır" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, 2016 yılını yeni umutlarla karşıladıklarını ifade ederek, yeni yılın ülke ve Gaziantep adına daha güzel gelişmelerle geçmesini, tüm dünyaya barış, huzur ve ekonomik refah getirmesini diledi. 2015 yılında ülke genelinde yaşanan seçimlere, küresel ekonomik gelişmelere, çevre ve komşu ülkelerdeki sorunlara dikkati çeken Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin kendi dinamikleriyle başarılı bir şekilde yoluna devam etmeye çalışsa da dünyada yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenebildiğini belirtti. Konukoğlu, komşularla ilişkiler, Türkiye-Rusya krizi, AB ile ilişkiler, FED'in faiz artırımı ve küresel ekonomik durgunluğu gelecek yılın gündeminde yer alacak konular arasında gösterdi.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının iç pazarı tetikleyeceğini, yatırımlara ivme kazandıracağını belirten Konukoğlu, "Genel seçimler yüzünden ekonominin ikinci planda kaldığı 2015 yılının aksine, büyüme performansımızın 2016 yılında daha fazla artacağına inanıyoruz. Ülkemizde yeniden tesis edilen siyasi istikrar ve güven ortamı, ekonomik istikrarın güçlenmesini sağlayacaktır. Bu doğrultuda hükumetimizin açıkladığı Dönüşüm Programları ve bunun yapı taşları olan köklü reformları bir bir hayata geçirmesi; hem refah seviyemizi artıracak hem de Türkiye'yi bölgesindeki kaostan pozitif ayrıştıracaktır" ifadelerine yer verdi.

"DİNAMİZM VE ÇALIŞKANLIĞIMIZ EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ OLACAK"

Yüksek katma değer üreten, istihdam yaratan, ihracatını artıran bir ülke olma yolunda reel sektörün yatırım ve işletme aşamalarında çok daha güçlü ve rekabetçi olması gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, hükumetin bu çerçevede iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adımlara devam etmesinin önemine işaret etti.

Adil Konukoğlu, 2015 zor bir dönem olmasına rağmen Gaziantep'in büyümesini, yatırım, üretim ve istihdam artışını sürdürdüğünü ifade etti.

Gaziantepli ihracatçıların, dış pazarlarda ve komşu-çevre ülkelerdeki olumsuzluklara rağmen rakamları korumasının büyük başarı olduğunu belirten Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde ihracatın en az oranda düşen illerden birisi olduğuna dikkati çekti.

GSO Başkanı Konukoğlu, mesajını "Gaziantep, inşallah önümüzdeki yılda büyüme hızını ve ihracat gücünü artıracaktır. Dinamizm, çalışkanlığımız en büyük avantajımız olacaktır. 2016 yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu bir yıl olması dileklerimle, hemşerilerim ve tüm milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım" ifadeleri ile bitirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim