• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

GSO 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

GSO 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in 2016 yılında daha başarılı olmasını dileyerek, "inşallah elbirliğiyle...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in 2016 yılında daha başarılı olmasını dileyerek, "inşallah elbirliğiyle şehrimizi ve ülkemizi daha ileri noktalara taşırız" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında, Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu'nun da katılımıyla yapılan toplantıda meclis üyelerine odanın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Adil Konukoğlu, İstanbul'da yaşanan terör olayını esefle kınadığını söyledi. İstanbul'daki terör olayında hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Konukoğlu, bu üzücü olayın Türkiye'yi derinden üzdüğünü kaydetti. Bu üzüntü ortamında iki olumlu gelişme yaşandığına işaret eden Konukoğlu, "Bunlardan birincisi Suriyelilere çalışma izni verilmesi konusu. Bunu 4 yıldır bekliyorduk. Suriyelilerin içinde eğitimli birçok insan var. Bunlardan yararlanmamız lazım. Bunun yapılması için 4 yıldır mücadele ediyorduk ve bu mücadelemiz sonuçlandı" diye konuştu. Buna ilişkin Bakanlar Kurulu kararının açıklandığına vurgu yapan Konukoğlu, "İstihdamımızın yüzde 10'unu Suriyeli işçilerden sağlayabileceğiz. Tabi ki bunun şartları var. 6 ay çalışma ve oturma izninin olması lazım. Bu güzel bir adım. Sizlerden ricam her zaman önceliği kendi vatandaşlarınıza verin, işçi bulamadığınız durumda Suriyelilerden istihdam edin" ifadelerini kullandı. Diğer bir konunun da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıkladığı yeni yatırımlar ve teşvikler olduğunu anlatan Konukoğlu, "Sayın Başbakan Yardımcımızın önümüzdeki 3 yıllık dönemde ilk yıl yüzde 4,5 daha sonraki iki yılda da yüzde 5'er büyüme öngörüleri var. Bu konuda da geniş bir açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacaklarını söylediler. Eğer sanayiye destek vermeye devam ederlerse sanayiciler olarak elimizden geleni yapar, yeni iş yerleri açmak için var gücümüzle çalışırız. GSO'nun Gaziantep'in Yıldızları ödül törenini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini hatırlatan Konukoğlu, "Buradan bütün katılanlara bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Ödül törenimizin en önemli bölümlerinden birisi Özel Sanko Okulları'nın yaptığı "Sano" adlı robotun gösterisiydi. Sano daha sonra ulusal kanallara çıkarak röportaj verdi. Bu durum Gaziantep ve GSO olarak teknolojiye verdiğimiz önemi net bir şekilde ortaya koydu. Teknoloji konusunda da oda olarak şehrimiz ve ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

GSO DOMOTEX'DE STANT AÇTI

Almanya'nın Hannover şehrinde, 16-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek "Domotex Hannover 2016" Fuarı'nda GSO olarak stant açacaklarını dile getiren Konukoğlu, Gaziantep'te ise GAPFOOD ve GAPTARIM fuarlarını eş zamanlı olarak hizmete açılacağını ifade ettib konukoğlu, "Buradaki amacımız orada stant açamayan iş adamlarımızın müşterileriyle gelip iş görüşme yapmalarını sağlamak. Bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. GAPFOOD ve GAPTARIM fuarlarımızı da eş zamanlı olarak 4 Şubat'ta açacağız. Geçen yıl oda olarak 8 fuar açtık ve bu fuarlarımızı toplam 150 bin kişi ziyaret etti. Her yıl fuarları ziyaret eden ziyaretçi sayısı da artıyor. Yeni sektörlerle ilgili fuar talebi varsa ona göre fuar açabiliriz" dedi.

GASTRONOMİ TURİZMİNİN ÖNEMİ

Gaziantep'in UNESCO tarafından Gastronomi şehri seçildiğini, bunun çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Konukoğlu, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Konukoğlu, "Bizim sanayide yaklaşık 6,5 milyar dolar ihracatımız var. Bu şehir toplamda yaklaşık 30 milyar dolar ciroya sahip" diyen Konukoğlu, "Gastronomi bize ne getirir? Çok şey getirir. Bunu iyi değerlendirebilirsek şehrin hem tanıtımında hem de şehirde açılacak olan restoranlarda inanılmaz bir potansiyel olduğu ortaya çıkacak. İnsanlar giymeden ve yemeden yaşayamıyor. Dünyanın 4 bir tarafında insanlar dünya mutfaklarını tatmak için seyahatlere çıkıyorlar. Bu şehrin markasını üst seviyeye çıkaracaktır. Bundan sonraki çalışmaları iyi değerlendirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

VERİMLİLİK YILI İLAN EDİLECEK

2016 yılını verimlilik yılı olarak belirlediklerini, Şubat ayı içinde bunun tanıtımını yapacaklarını aktaran Konukoğlu, rekabetin çok önemli olduğunu bu rekabette her konuda tasarruflu olunması gerektiğinin altını çizdi. Kentin ekonomik verileriyle ilgili de konuşan Konukoğlu, "İhracatta 2015 yılını istediğimiz seviyede tamamlayamadık. Gaziantep ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında bir azalma oldu. Türkiye genelinde de yüzde 12 oranında bir düşüş oldu. İhracat yapan ilk 10 il arasında altıncı sıradaki yerimizi koruyoruz. İlk 10 il arasında ihracatta en az gerileme olan şehiriz. Sanayi ürünlerinin Gaziantep ihracatındaki payı yüzde 94,7'dir. Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. Ürettiğimiz ürünleri dünyanın 174 ülkesine ihraç ediyoruz. 2012 yılında 177 ülkeye ihracat yaparak rekor kırmıştık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu rakamı daha yukarılara çıkartırız. Hedefimiz gümrük kapısı olan her ülkeye ihracat yapmaktır. Bildirge veren iş yeri sayısında yüzde 5,3 oranında bir artış var. İhracat düşmesine rağmen sigortalı çalışan sayısı ve açılan işyeri sayısı artıyor. Bunun dışında yeni yeni sektörler açılıyor. En fazla marka patent başvurusu yapan iller arasında da yine altıncı sıradaki yerimizi koruyoruz. 2 bin 622 marka patent başvurusu yapmışız. En fazla endüstriyel tasarım yapan iller sıralamasında ikinci sıradayız. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu alanda dev sanayi kuruluşlarının olduğu illeri geride bıraktık. Bu durum bize önümüzdeki günlerde bu alanda daha ileri noktalara gideceğimizin bir göstergesidir. Gaziantep'in 2016 yılında daha başarılı olmasını diliyorum. İnşallah elbirliğiyle şehrimizi daha ileri noktalara taşırız. Bol kazançlı kazasız belasız bir yıl geçirmenizi diliyorum" diye konuştu. Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek, "Yaralılara da acil şifalar diliyoruz ve terörün gündemimizden biran önce kalkmasını temenni ediyoruz. 2016 yılı inşallah hepimiz için hayırlı olur. Bu yılda çevremizdeki bütün olumsuzluklara rağmen başarılı olmak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda daha sonra TOBB Tahkim Divanı Başkan Yardımcısı ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zühtü Aytaç ve TOBB Hukuk Müşaviri Yasin Ekmen tarafından tahkimle ilgili sunum yapıldı.

GSO 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

GSO 2016 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim