• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Grooskreutz geldi, Telles-Melo gitti

Grooskreutz geldi, Telles-Melo gitti
Galatasaray'da transferin son saatlerinde müthiş bir trafik yaşandı, adeta taşlar yerinden oynadı.

Sarı-kırmızılı kulüp, Borussia Dortmund’un satış listesine koyduğu 27 yaşında kanat oyuncusu Kevin Grooskreutz’u renklerine bağlarken, Felipe Melo ve Alex Telles uzun pazarlıklar sonrası Inter’e gönderildi.

Galatasaray transferde flaş gelişmeleri son dakikaya bıraktı. Cim-Bom transferin son gününde bombayı patlatarak Alman futbolcu Kevin Grosskreutz’u renklerine bağlarken, Felipe Melo ve Telles’i ise Inter’e yolladı.

GROSSKREUTZ NASIL OKUNUR?

Borussia Dortmund tarafından satış listesine konulan 27 yaşındaki kanat oyuncusu Grosskreutz, sarı-kırmızılıların bu sezonki en sürpriz hamlesi oldu. Akşam saatlerinde İstanbul’a gelen Kevin Grosskreutz’un sağlık heyetinden gelen olumlu rapor sonrası transferine vize çıktı.

Cumartesi günü Dortmund’a giderek 27 yaşındaki futbolcu için Borussia Dortmurd ile masaya oturan Futbol Direktörü Cenk Ergün kulüple anlaşma sağlamış ama oyuncudan sağlık raporu istenince süreç uzamıştı. Dün raporların İstanbul’a gelmesinden sonra bu transferde mutlu sona ulaşıldı.

Asıl mevkisi sol bek olmasına rağmen Grosskreutz sağ bek ve orta sağ kanatta oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. Tecrübeli oyuncu geçen yıl Dortmund’da 17 lig ve 4 kez de Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giydi.

Önemli bir marka

Kevin Grosskreutz, daha önce sarı-kırmızılı ekiple ilgili olarak “G.Saray dünyaca tanınan, önemli bir marka. Bunu Türk arkadaşlarımdan çok iyi biliyorum. Galatasaray’ın büyük taraftar gücü var, Türkiye’de UEFA Kupası’nı almış tek takım. Ben Türk mahallesinde doğup büyüdüm ve hâlâ çok sayıda Türk arkadaşım var” açıklaması yapmıştı.

Kevin Grosskreutz böylece Podolski, Carole, Rodriquez, Denaler, Bilal, Jem Paul Karacan ve Cenk Gönen’den sonraki yaz dönemindeki 8. transfer oldu.

Mancini muradına erdi

Cim-Bom’da günün ikinci flaş gelişmesi ise Felipe Melo ve Telles’in Inter’e verilmesi oldu. Roberto Mancini’nin çalıştırdığı Inter, aylardır gündeminde olan Felipe Melo için sonunda Galatasaray’ın istediği parayı vermeyi kabul etti.

Daha önce 2 milyon euroyu bile vermeye yanaşmayan İtalyanlar transferin son günü olması nedeniyle bu kez köşeye sıkışarak geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılılarla 1+3 yıllık yeni mukavele yapan 32 yaşındaki Melo için 3.7 milyon euro bonservis ödemeyi kabul etti. Ayrıca Inter Şampiyonlar Ligi’ne kalırsa G.Saray’a 1.5 milyon euro başarı bonusu verecek.

Inter yine gündeminde olan Brezilyalı sol bek Alex Telles’i de renklerine bağladı. Telles’in satınalma opsiyonu ile kiralayan Inter, sarı-kırmızılılara bu transfer için 1.5 milyon euro ödeyecek. Satınalma opsiyonunun ise 8.5 milyon euro olduğu belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim