• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Grip Olan Çocuğu Okula Göndermeyin

Grip Olan Çocuğu Okula Göndermeyin
Medicana Konya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Taşbaş, grip olan çocuğun okula gönderilmemesini tavsiye etti.

Medicana Konya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Taşbaş, grip olan çocuğun okula gönderilmemesini tavsiye etti.

Dr. Zeynel Abidin Taşbaş, okula giden çocuklar için en büyük tehlikenin bulaşan hastalıklar olduğunu, soğuk hava şartlarının etkisiyle de grip, üst solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklar arasında hızla yayıldığını kaydetti. Havalandırmanın az olduğu, hijyenik şartların tam olarak sağlanamadığı okul-kreşlerde çocuklardaki bulaşıcı hastalıklar için ideal bir ortam oluştuğunu, okulda çocukların birbirleriyle yakın temasta olmasının da hastalıkların kolayca yayılmasına neden olduğunu hatırlatan Dr. Taşbaş, "Hasta çocukların okula gönderilmemesi, kapalı alanların uygun zamanlarda havalandırılması ile önlenebilir. Okulda bulaşan hastalıklar için el temizliği çok önemli. Gribal enfeksiyonlar sadece solunum ve hava yoluyla değil, elle de bulaşabilir. Bu yüzden el temizliğine dikkat etmek gerekir. Okulda bulaşan hastalıklar için koruyucu önlemlerin başında tuvaletten sonra sabunla el yıkanması, açıkta satılan gıdaların yenilmemesi, sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanması gelir" dedi.

HASTA ÇOCUK OKULA GÖNDERİLMEMELİ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Taşbaş, okulda bulaşan hastalıklar yayılmasın diye, yayılmasını önlemek için, bulaşıcı hastalık tanısı konan çocukların doktorun önerdiği süre boyunca okula gönderilmemelisinin uygun olacağını dile getirerek, "Ayrıca çocuğunuzda herhangi bir hastalık ortaya çıktığında, okul yetkilileri bu durumdan haberdar edilmelidir. Hastaya yakın diğer çocuklar takibe alınarak hastalığın yayılmasını engelleyecek tedbirler alınabilir" diye konuştu.

OKULDA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI

Dr. Taşbaş okulda bulaşan hastalıklardan korunmanın yollarını da şöyle açıkladı;

"Sık sık el yıkamak evde ve okulda hastalıklardan korunmanın en basit ve en etkili yoludur. Su şişelerini, yemeklerini ya da diğer kişisel eşyalarını paylaşmasını engelleyin. Aynı şey şapkalar ve bereler için de geçerlidir. Eğer çocuğunuz kalemini, keçeli kalemini ya da diğer eşyalarını paylaşırsa bunları ağzından uzak tutmasını isteyin. Hasta kişilerden uzak durmasını öğütleyin. Yanında oturan ya da beraber oynadığı arkadaşındaki hastalığın kendisine de geçebileceğini anlatın. Mendiller tek kullanımlık olarak tüketilmeli. Öksürdüğünde ya da hapşırdığında ağzını ve burnunu kapatmasını öğretin. Çantasında ya da sırasında bulunması için bir paket kağıt mendil verin. Bol miktarda meyve, sebze ve su tüketilmeli. Düzenli olarak uyumaya dikkat etmeli. Çocuğun kıyafetleri mevsim normallerine göre seçilmelidir. Çocuğunuzun eksik aşısı kalmasın."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim