• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Maske Dağıtımı Yapıldı

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Maske Dağıtımı Yapıldı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından son dönemlerde artan "Gribal Enfeksiyonlara" karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla eğitim programları...

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından son dönemlerde artan "Gribal Enfeksiyonlara" karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla eğitim programları gerçekleştirildi. Sağlık Müdürlüğü uzmanlarınca vatandaşlara koruma amaçlı maske dağıtımı yapıldı.

Günümüzde artan nüfus oranıyla birlikte pek çok hastalığında kolaylıkla yayıldığını dile getiren uzmanlar, "Kulağa basit gelen ama bir o kadar da önem arz eden gribal enfeksiyonlar bu hastalıkların başında gelmektedir. Virüslerin sebep olduğu bu hastalık solunum sistemi aracılığıyla sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülmekte ve bağışıklık sisteminin düşmesiyle ortaya çıkmaktadır. Yoğunluk nedeniyle birçok kişiye solunum vb yoluyla bulaştırabilen gribal enfeksiyonlar aynı ortamdaki herkese bulaştırılabilir.

Enfeksiyonlardan korunmak için geleneksel yöntemler etkilidir. Örneğin; soğuk havalarda kalın giyinme ve boğazlı kazak türleri giyinerek; bu hastalığın kolaylaştırıcı faktörü olan soğuktan böylece korunmuş oluruz. Turunçgiller dediğimiz; portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi meyveler bolca C vitamini içerdikleri için gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemimizi ve genel durumumuzu güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra ufak hastalık belirtilerinde geleneksel yöntemler de bu hastalıklardan korunmada etkili bir faktördür. Sık sık ellerimizi yıkama bu enfeksiyonlardan korunmada oldukça yarar sağlayacaktır.

Aile içerisinde ya da aynı evde yaşadığınız bireylerden biri gribal enfeksiyona yakalandıysa aynı havluyu kullanmamanız gerekir. Aynı bardak ya da aynı malzemeleri kullanmamalısınız. Hasta olan birey hapşurduğunda ya da öksürdüğünde etrafa etkenleri saçmaması için ağzını eliyle engellemelidir ve hastalığı olabildiğince erken atlatması için doktora gidip verdikleri ilaçları harfiyen kullanmalıdır. Özellikle genel durumuna, beslenmesine, giyimine dikkat etmelidir. Hastalığı başka bir bireye bulaştırmamak için bu maddelere dikkat etmeliyiz." dedi.

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Maske Dağıtımı Yapıldı

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Maske Dağıtımı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim