• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Gps Cihazı Kullanmayan, Moloz Dökemeyecek

Gps Cihazı Kullanmayan, Moloz Dökemeyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını Uydu Takip Sistemi (GPS) cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminde altyapı hazırlıklarını...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını Uydu Takip Sistemi (GPS) cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminde altyapı hazırlıklarını tamamladı. 30 Mayıs tarihinde uygulamaya alınacak sistem ile ilgili bilgilendirme toplantılarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, GPS cihazı kullanmayan kamyonların moloz dökmesine izin vermeyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı hazırlıklarını tamamladığı GPS destekli ve web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi'nde sıra bilgilendirme toplantılarına geldi. Hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan izleyerek kontrol edilmesine olanak sağlayan sistem sayesinde kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünün önüne geçmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bilgilendirme toplantısını ilçe belediyelerine verdi. 30 Mayıs tarihinde başlayacak sistem öncesinde önümüzdeki günlerde hafriyat firmaları için de bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

KAÇAK DÖKÜMLER ENGELLENECEK

Yeni sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun hale getirilecek. Uygulama kapsamında, hafriyat kamyonlarının GPS cihazını bulundurması da zorunlu hale geliyor. Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonlar, 30 Mayıs tarihinden sonra İzmir sınırları içerisinde çalışamayacak. Kamyonlara GPS montaj işlemlerinin başladığını hatırlatan yetkililer, 30 Mayıs tarihinden sonra sisteme dahil olmayan kamyonlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ile ilçe belediyelerinden Atık Taşıma ve Kabul Belgesi düzenlenmeyeceği uyarısında bulundu. Kaçak döküm yapan firmalara 147 bin 285, şahıslara ise 49 bin 95 TL'ye kadar cezai işlem uygulanacak. Yeni sistem sayesinde, kentteki istenmeyen görüntülerin de önüne geçilecek.

Konu ile ilgili detaylı bilgi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İnşaat Atıkları Şube Müdürlüğü ile 293 12 10 ve 293 30 07 numaralarından alınabilecek.

Gps Cihazı Kullanmayan, Moloz Dökemeyecek

Gps Cihazı Kullanmayan, Moloz Dökemeyecek

Gps Cihazı Kullanmayan, Moloz Dökemeyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim