• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Gözyaşları içinde toprağa verildiler

Mardin'de meydana gelen silahlı saldırıda ölen 5 kişinin cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi.
Kötek Mahallesi'ndeki Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Sürer (38) oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek'in (10) cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Yeniköy Mezarlığına getirildi.
 
Kılınan cenaze namazının ardından anne ve çocuklarının cenazeleri ağıtlar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
Hayatını kaybeden Ayşe Sürer'in akrabası Bedirhan Sürer (70), mezarlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'in Savur ilçesine bağlı İşgören köyünde geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen kavgada 2 kardeşin hayatını kaybettiğini, olayın failleri oldukları iddiasıyla Abdülkadir Sürer, Celil Sürer ve Mehmet Bozo İpek'in tutuklandığını söyledi.
 
Sürer, olaydan sonra İpek ve Sürer ailesinin köyü terk ederek Diyarbakır'a yerleşmek zorunda kaldığını söyledi.
 
Bağlar ilçesine yerleşen İpek ailesinin evinin karşı tarafça kundaklandığını öne süren Sürer, şöyle dedi:
 
"Karşı taraf Bağlar ilçesinde oturan bu ailenin evini kapısına benzin dökerek yaktı. Yangında İpek ailesinin iki çocuğu Ferzende ve Nurhak İpek hayatını kaybetti. 10'u çocuk 13 kişi de dumandan etkilendi. Karşı taraf dün de ailemizden 5 kişiyi öldürdü. Bu yaşıma kadar kan davası nedeniyle kadın ve çocukların öldürüldüğünü görmemiştim. Daha önce kan davası nedeniyle kadın ve çocuklara karışılmıyordu. Defalarca karşı tarafla barışmak istedik. Girişimde bulunduk. Karşı taraf intikam alacaklarını söyleyerek barışmak istemedi." 
 
Mezarlıktaki bazı kadınlar çekim yapmak isteyen basın mensuplarına tepki gösterek, ailenin daha önce evinin yakıldığını, bu olayın üzerinde yeterince durulmadığını iddia etti.
 
Öte yandan, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve saldırıda eşleri ve çocuklarını kaybeden Celil Sürer ile Mehmet Bozo İpek'in cenazeye katılmak için başvurdukları, ancak güvenlik gerekçesiyle izin verilmediği öğrenildi.
 
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde dün meydana gelen silahlı saldırıda cezaevindeki eşlerini ziyaret eden 2 kadın ile 3 çocukları hayatını kaybetmiş, olay yerinde bulunan ve ölenlerle bir yakınlığı bulunmayan Hasine Amak da yaralanmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim