• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Göztepe’den TFF’ye Tepki

Göztepe’den TFF’ye Tepki
Mağazaya dönüştürülen tarihi takım otobüsünün açılışını yapan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, geçen hafta Manisa 19 Mayıs Stadı'nda...

Mağazaya dönüştürülen tarihi takım otobüsünün açılışını yapan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, geçen hafta Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamaları gereken Yeni Malatyaspor maçını, Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi zeminin bozulmaması için son dakikada İzmir'e alan Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki göstererek, "Fenerbahçe bozuk zeminde oynamak istemediğini belirtince mantık dışı bir karar alındı" dedi.

Göztepe'nin tarihi 2 katlı otobüsü bir alışveriş merkezinin otoparkında butik mağaza olarak hizmet vermeye başladı. Mağazaya dönüştürülen otobüsün açılışını Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Teknik Direktör Önder Özen ve Başkan Vekili Talat Papatya birlikte yaptı. Kurdelenin kesilmesinin ardından mağazayı dolaşan Başkan Mehmet Sepil, daha sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başarısız sonuçlar nedeniyle futbolculara sert tepki gösteren taraftarlara seslenen Sepil, "Amatörde oynasak kaldırıma çıkar Göz-Göz çekeriz" söylemini hatırlatarak, "Kaybedilen maçlardan sonra o kaldırımlardan takım otobüsü taşlanıyor. Bu tür davranışlarda bulunanları kınıyorum. Maçın henüz 40. dakikasında futbolcular protesto edilmeye, yuhalanmaya başlanıyor. Gerçek Göztepelilik duruşu bu olamaz. Biz, Göztepe için mücadele etmeyeni zaten bir dakika bile kulüpte tutmayız. Futbolcuları teşvik etmek, onlara moral vermek yerine demoralize etmek son derece yanlış bir davranış" diye konuştu.

FEDERASYONA TEPKİ

Sepil, geçen hafta Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamaları gereken Yeni Malatyaspor maçını, Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe karşılaşması öncesi zeminin bozulmaması için son dakikada İzmir'e alan Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ateş püskürdü. Stat değişikliği konusunda hiç kimsenin kendilerine danışmadığını belirten Sepil, "İzmir'i kimse sallamıyor. Adamlar için sadece Fenerbahçe'nin ne yapacağı önemli, Göztepe'nin değil. Fenerbahçe bozuk zeminde oynamak istemediğini belirtince mantık dışı bir karar alındı. Bunu Yıldırım Demirören'e soracağım. Ama İzmir kulüpleri birlik olmadığı sürece kimse bu kenti ciddiye almayacaktır. Birlik olmadan asla güçlü olamayız. Bu Göztepe'nin sorunu değil, tüm İzmirlilerin sorunu. Artık ağlamak istemiyorsak kenetlenmek, bir arada olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"İKİ STADI DA İSTİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Menderes'te yapılabileceklerini açıkladığı 25-30 bin kişilik statla ilgili de bilgi veren Mehmet Sepil, "Biz Göztepe olarak bu stadın yapılması için tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Stat için tüm finansı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağını dile getiren Sepil, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüm. Önümüzdeki salı günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşeceğim. Bakanlık ve belediyenin uzlaşması için aracı olacağız. İki stadı da istiyoruz. Yeter ki bittiğini görelim. 90 yılını statsız geçiren kulüp olarak hem Gürsel Aksel'i hem de Menderes'i istemek hakkımız" şeklinde konuştu.

Göztepe’den TFF’ye Tepki

Göztepe’den TFF’ye Tepki

Göztepe’den TFF’ye Tepki

Göztepe’den TFF’ye Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim