• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Göztepe Stadı’na imar planı itirazı şoku

Göztepe Stadı’na imar planı itirazı şoku
Göztepe için yapılacak olan yeni stadın ihalesine sayılı günler kala, sarı-kırmızılı camia İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan gelen imar planı itirazıyla...

Göztepe için yapılacak olan yeni stadın ihalesine sayılı günler kala, sarı-kırmızılı camia İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan gelen imar planı itirazıyla şok oldu. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, itirazı geri çektirebilmek için İzmir Şehir Plancıları Odası'na gidip bilgi vereceklerini belirterek, "Binanın özelinde bir itiraz yok. İhale aslanlar gibi devam edecek. 31 Mart'ta ihale yapılacak" dedi.

Göztepe tarafından projeleri hazırlanan "Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi" ismi verilen stadın ihalesi için 31 Mart tarihine odaklanan sarı-kırmızılı camia, İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan gelen itirazla sarsıldı. 20 bin 35 kişi kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni imar planına itiraz eden İzmir Şehir Plancıları Odası, askı süresinin son gününde imar planının iptalini istedi.

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verdiği dilekçedeki ifadelerin çok genel olduğunu ifade eden Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Bizim stada özel bir itirazın olmadığını gördük. Yarın akşam mimar arkadaşlarımız İzmir Şehir Plancıları Odası'na gidip projemizi daha detaylı anlatacak. İzmir için güzel bir proje olduğunu, Türkiye'de ve Avrupa'da yeni trend olan şehir içi stat projemizi anlatacaklar. Bu projede hiçbir çevre sorunu yok. Tam tersine otoparkı ve çatısında halkın yürüyebileceği bir alan var" dedi.

"31 Mart'ta ihale yapılacak"

Planın şekline itiraz edildiğini dile getiren Başkan Sepil, "Binanın özelinde bir itiraz yok. İhale aslanlar gibi devam edecek. 31 Mart'ta ihale yapılacak. Bundan dolayı bir uzatma olmayacak. Ben bunun da hallolacağına inanıyorum, endişem yok" diye konuştu.

Yapılan bu itirazın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleneceğini anlatan Sepil, "Benim ilk amacım bu stadın İzmir için ne kadar gerekli ve yararlı olduğunu anlatmak. Stadı olan şehir takımlarının ne kadar başarılı olduğunu da anlatacağız. Göztepe Spor Kulübü Başkanı olarak benim işim, itirazı geri aldırabilmek. Mahkeme yolu açılmadan bunu başarmak zorundayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim