• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Gözaltına alınan gazeteci, suç duyurusunda bulundu

Gözaltına alınan gazeteci, suç duyurusunda bulundu
Hakkari'de bir haber için görüntü çekerken gözaltına alınan Van TV Muhabiri Serkan Kaya, bugün Hakkari Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Hakkari'de bir haber için görüntü çekerken gözaltına alınan Van TV Muhabiri Serkan Kaya, bugün Hakkari Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Dün akşam saatlerinde Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaptığı bir haber için görüntü çekerken özel hareket polislerince gözaltına alınan Van TV Hakkari Muhabiri Serkan Kaya, gözaltı sürecinde kendisine kötü muamelede bulunduğu iddia ettiği polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alındığı sırada zırhlı araç içerisinde polislerin kendisini tartakladığını ve çarşı merkezinden alındıktan yaklaşık yarım saat sonra emniyete götürüldüğünü anlatan Kaya, sağ gözü ile vücudunun farklı noktalarında aldığı darbeler nedeniyle rapor aldığını ve bu duruma sebebiyet veren polisler ile ilgili şikayetçi olduğunu kaydetti.

Avukatı aracılığı ile polisler hakkında Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Kaya, kent merkezinde hava kirliliği ile ilgili haber yaparken, yanına gelen 3 sivil polisin kendisinden kimlik istediğini, polislere kimliğini gösterdiğini anlattı. Sonra da çektiği görüntülerin incelenmesi için ekip aracına götürüldüğünü belirten Kaya, bu sırada her şeyin normal olduğunu söyledi. Kaya, olay yerine gelen başka bir ekibin de aynı amaçla kimlik istediğini vurgulayarak, bu sırada olanları şöyle anlattı: "Yeni gelen ekip gitmeme izin vermeden basın kartıma bakmak istedi. Bir önceki ekipte görevli polisler de kendisine, "Biz işlemlerini yaptık ve bir sorun olmadığını ilettiler" dedi. Fakat içlerinden bir polis ısrar edince ben de kimliğimi vermeden "Siz farklı cumhuriyetten, diğer arkadaşlar farklı cumhuriyetten mi geliyorsunuz?" diye sordum. Bunun üzerine ekipten bir polis "Bu adam benim, ben de sorgulayacağım" diyerek önce olay yerine takviye ekip çağırdılar sonra beni zorla polis aracına bindirip tartaklayıp kelepçelediler. Daha sonra kafama maske geçirdiler. Bana hakaret etmeye ve beni darp etmeye başladılar. Bu işlemi yaklaşık olarak yarım saat sürdürdüler."

Hakaret ve tehditlere maruz kaldığını ifade eden Kaya, anayasada güvence altına alınan temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğini, haksız ve hukuksuz olarak gözaltına alındığını kaydetti. Gözaltı sürecinde kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini ifade eden Kaya, bu yüzden de kendisine bu muameleyi reva gören polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim