• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Gözaltı Işık Dolgusu İle Genç Bakışlar

Gözaltı Işık Dolgusu İle Genç Bakışlar
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözaltı dolgusu hakkında bilgi vererek, "Hyaluronik asit, insan vücudunda ve daha birçok canlıda doğal...

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözaltı dolgusu hakkında bilgi vererek, "Hyaluronik asit, insan vücudunda ve daha birçok canlıda doğal olarak bulunan bir polisakkarittir. Vücudun ürettiği hyaluronik asidin yüzde 50'si üst deride bulunur. Yan etkilerinin çok az olması, homojen dağılabilirliği ve vücuttan tamamen atılabilir olduğu için günümüzde en çok tercih edilen dolgu maddesidir" dedi.

Gözaltında kullanılan hyaluronik asidin problemleri gidermek veya azaltmak için sadece bu bölgeye özgü olarak geliştirilmiş, içeriği itibari ile normal dolgulardan birçok konuda farklılık gösteren bir dolgu çeşidi olduğunu söyleyen Op. Dr. Şeyda Atabay, şöyle konuştu:

"Çapraz bağlı ve yarı çapraz bağlı içeriğinin yanı sıra, 8 amino asit, 3 antioksidan, çinko, bakır ve B6 vitamini ile ciltte yeniden yapılandırmayı sağlayan ve uygulanan bölgeye anestezi sağlayarak hasta konforu ile birlikte uygulamayı da kolaylaştıran bir dolgudur. Yan etkileri var mıdır? Her enjeksiyonda olduğu gibi morarma ve şişme nadiren de olsa oluşabilir. Bu yan etkiler 3-5 gün içinde kaybolur. Kanül ile uygulama yapıldığında morarma riski neredeyse hiç yoktur. Gözaltı dolgusunun etkisi 1-1,5 sene sürebilmektedir. Bu süreler kişinin cinsiyetine, yaşına, yaşam koşullarına ve genetik faktörlere göre değişebilmektedir. Tekrar uygulamalar kalıcılık süresini artırmaya yardımcı olmaktadır."

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, hastanın sonuçları ne zaman görmeye başlayacağı hususunda şunları söyledi:

"İşlem yapılır yapılmaz sonuç görülmektedir. Ancak etkinin tam olarak oturması 15 gün sonradır. İşlemin tamamı yaklaşık olarak 20-30 dakika sürmektedir. İşlem ince uçlu enjeksiyon veya yan etkileri minimumda tutmak için özel tasarlanmış ucu sivri olmayan yumuşak bir kanül yardımıyla yapılabilmektedir. Hastalar uygulamadan hemen sonra sosyal yaşamlarına dönebilmektedirler."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim