• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Göz Kapağınıza Dikkat!

Göz Kapağınıza Dikkat!
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözlerin sağlıklı görebilmesi için göz kapaklarının da sağlıklı olmasının şart olduğunu söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözlerin sağlıklı görebilmesi için göz kapaklarının da sağlıklı olmasının şart olduğunu söyledi.

Gözleri bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Gözlerimizin sağlıklı görebilmesi için göz kapaklarının da sağlıklı olması şarttır. Bu nedenle göz kapak sorunlarının gerek hastalık gerekse estetik amaçlı olsun altındaki gözü de bütün olarak değerlendiren göz doktorlarınca tedavi edilmesi uygundur. Göz kapakları anatomisi çok özeldir. Ve bu anatomiye hakim olmayanlarca yapılan herhangi bir müdahale geri dönüşü olmayan sorunlara, görme kayıplarına neden olabilmektedir. Göz kapak hastalıkları ile ilgilenen göz hastalıkları birimine Oküloplasti adı verilmektedir" dedi.

"Göz kapağı ameliyatlarında gevşemiş dokular sıkılaştırılır veya fazlası çıkartılır" diyen Op. Dr. Atabay, açıklamasında şunları söyledi:

"Ameliyat öncesi dokular ölçülerek yapılacak ameliyat belirlenir. Yeterli bir doku çıkarımı yapılmalıdır. Çünkü agresif tedaviler göz kapanma sorunlarına neden olmaktadır. Yeterli bir tedaviden sonra dokularda geri bozulma olmaz. Ancak yaşlanmayı ve yer çekimini durdurmak gibi bir etkimiz olmadığından zamanla dokular yaşla birlikte bir miktar gevşer. Ancak bu 10 yıllar sonra karşılaşılacak bir durumdur. Ameliyatlar sonrasında gözün kapatılmasına gerek yoktur. Sadece yaranın üzerine şerit şeklinde bant yapıştırılır. Bu bant 24 saat sonra çıkartılır. Hiç bir sebeple gözü tamamen kapatmayız."

Göz kapak ameliyatlarının lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile yapıldığını belirten Op. Dr Atabay, "Anestezi sonrası hastamız ağrı duymaz. Uyanıktır ve bizimle iletişim halindedir. Ameliyat sonrası hemen buz tedavisine başlıyoruz. Bu sayede ağrı, morarma ve şişlik olmasını olabildiğince azaltıyoruz. Ameliyat sonrası bazı hastalarımız sadece tek tablet ağrı kesiciye ihtiyaç duyarlar ya da hiç ağrı kesici kullanmalarını gerektirecek ağrıları olmaz. Gayet konforlu bir ameliyattır" ifadelerini kaydetti.

AMELİYATTAN NE KADAR SONRA İŞE BAŞLANABİLİR?

"Ameliyat sonrasında dikişler olacaktır ve bunlar 1 hafta sonra alınması gerekmektedir" diyen Op. Dr. Atabay, "Bu nedenle kalabalık ortamlarda çalışacak hastalarımızın 1 hafta sonra dikişler alındıktan sonra çalışmaları uygudur. Ancak home ofis tarzı çalışan hastalarımız tozlu ortamlarda olmamaları koşulu ile 3-4. günlerde işlerine dönebilirler" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim