• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Göz Kapağı Ameliyatı İle Bakışlara Estetik Dokunuşlar

Göz Kapağı Ameliyatı İle Bakışlara Estetik Dokunuşlar
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, göz kapağı sarkma, gevşeme ve torbalarından kaynaklanan sorunlardan kurtulmak için kullanılan tek kesin yöntemin...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, göz kapağı sarkma, gevşeme ve torbalarından kaynaklanan sorunlardan kurtulmak için kullanılan tek kesin yöntemin "göz kapağı estetiği ameliyatı" olduğunu söyledi.

Birçok insan için sorun oluşturan göz kapaklarındaki sarkma ve gevşemeleri düzeltmek amacıyla yapılan göz kapağı ameliyatları ile ilgili olarak Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın açıklamalarda bulundu. Dr. Bayçın, "İnsanların bakışları bir insanın tüm görüntüsünü etkiler. Eğer bakışlarımız keskin, sert ya da yaşlı ise bu bizim tüm görüntümüzü de bu şekilde etkiler. İnsanlar tarafından ruh halimizin bir göstergesi olarak algılanır. Göz kapaklarında kırışıklık ya da sarkma olan insanlar ise dışarıdan yorgun, uykulu şekilde görülmektedir. Doğal olarak kimse bu bezgin halde görünmek istememektedir. Göz kapağı yüzümüzün görüntüsüne olan etkisinin dışında fonksiyonel olarak da çok önemli görevlere sahiptir. Yıllar geçtikçe zamanın etkilerinin üzerinde ilk defa görülmeye başlandığı alanlardır. Yaş ilerledikçe göz kapağının derisi gevşemeye ve bollaşıp sarkmaya başlar. Bu nedenle kaşlar da gevşer. Gevşek bir hale gelen kaşlar da zaten bollaşmış olan deri ile aşağı yönde sarkar. Bu göze bir ağırlık bile yapabilir. Alt tarafta yer alan göz kapağındaki problem ise daha farklı türdedir. İlk olarak gözaltı torbaları ortaya çıkar. Sonrasında ise buradaki deride bir gevşeme, bollaşma, kırışıklık ve buruşukluklar meydana gelir. Bu tür ortaya çıkan problemler ise insanların yorgun, hayattan bezmiş, uykulu veya kızmış gibi görünen bir bakışa sahip olmalarına sebep verir" dedi.

"GÖZ KAPAĞI SARKMA VE TORBALARINDAN KURTULMAK İÇİN AMELİYAT GEREKİR"

Göz kapağı sarkma ve torbalarından kurtulmak için uygulanacak yöntem hakkında bilgi aktaran Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Göz kapağı sarkma, gevşeme ve torbalarından kaynaklanan sorunlardan kurtulmak için kullanılan tek kesin yöntem göz kapağı estetiği ameliyatlarıdır. Bu ameliyat eğer alında kırışıklık ve kaşlarda da sarkma mevcutsa alın germe ameliyatı ile birlikte uygulanmalıdır. Tabii gerektiğinde başka ameliyatlar ile birlikte de gerçekleştirilebilir. Alt ve üst göz kapakları için yapılan ameliyatlar birbirinden bağımsız ve farklı operasyonlardır. Çünkü üst ve alt göz kapaklarının anatomik yapısı ve mevcut konumları oldukça farklıdır. Bu nedenle de her biri ayrı değerlendirilerek her biri için farklı tekniklerdeki cerrahi operasyonlar uygulanır. Bu operasyonlar genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Eğer göz kapağı ameliyatı ile birlikte aynı anda başka operasyonlar da yapılacaksa bu durumda genel anestezi tercih edilmelidir. Tek başına göz kapağı estetiği operasyonu gerçekleştirilecekse bu durumda lokal anestezi uygulanabilir. Ben kendi ameliyatlarımda üst göz kapağı ameliyatlarını lokal, alt göz kapağı ameliyatlarını ise genel anestezi altında yapıyorum. Üst göz kapağı için gerçekleştirilen operasyonlar sırasında hastanın gözü kapalı olduğu için sorun olmuyor ancak alt göz kapağı ameliyatı sırasında hastanın gözünün önünde cerrahi aletler ile çalışınca hasta psikolojik olarak etkilenmesinin yanı sıra istem dışı yaptığı göz kırpma hareketleri cerrahın bu hassas bölgelerde rahat çalışmasına engel oluyor. Bu nedenle alt göz kapağı ameliyatlarını genel anestezi ile yapmak daha doğru bir seçim" diye konuştu.

NE KADAR SÜREDE İYİLEŞİR

Estetik göz kapağı ameliyatlarından sonraki iyileşme dönemi ile ilgili olarak Dr. Nazmi Bayçın yaptığı açıklamada, "Eğer ameliyat lokal anestezi ile yapılmışsa aynı gün eve gitmenizde sakınca yoktur. Genel anestezi altında gerçekleştirilmişse birkaç saat geçip anestezinin etkisi ortadan kalkıp, gücünüzü topladığınızda normal günlük yaşamınıza devam edin. Bu daha hızlı iyileşmeniz için oldukça yararlı olacaktır. Gece uyuyana kadar göz çevrenize buz torbası koymanızda fayda vardır. Böylece oluşacak şişlik ve morarmaların en az düzeyde oluşması sağlanır. Ameliyattan sonra oluşan morarma ve şişlikler bir hafta sonra tamamen ortadan kalkar. Yani işinize tekrar dönmek için sadece bir hafta yeterli olacaktır. Göz kapaklarının derisinin tam olarak oturması ise 4 ile 6 ay arasında bir sürede gerçekleşir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim