• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Göz Hastalıkları Yaz sezonunda artıyor!

Göz Hastalıkları Yaz sezonunda artıyor!
Yazın güneş ışınlarının daha yoğun ve dik gelmesi, göz hastalıklarının artışına yol açıyor. Yüzme sezonunun başlaması da göz hastalıklarına neden oluyor.

Medical Park Tarsus Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yüksel Demirci, yaz mevsiminde göz hastalıklarında artış yaşandığını söyledi. Op. Dr. Demirci, “Özellikle güneş ışınlarının yoğun ve dik gelmesi, yine yüzme sezonunun açılması beraberinde birtakım göz rahatsızlıklarını da ortaya çıkarmaktadır” dedi.

GÜNEŞ GÖZE ZARAR VERİYOR

Güneş ışınlarının, gözde en önde bulunan kornea (cam) tabakadan, gözümüzün beyaz tabakası üzerindeki zardan (konjonktiva) retina tabakasına kadar zarar verebildiğini kaydeden Op. Dr. Demirci, “Hatta aşırı derecede korunmasız olarak güneşe maruz kalmak katarakt oluşumunu etkiliyor.

Özellikle alerjik reaksiyonları olanlar ve gözde kaşıntı, sulanma, güneşe karşı hassasiyeti olanların daha dikkatli olmaları gerekir. Bunun için özellikle güneş ışınlarının direkt etkili olduğu saatlerde dışarıda kalmamalı ve mutlaka koruyucu güneş gözlüğü takılmalı.

Şapka takmak veya şemsiye kullanmak da faydalı olacaktır. Katarakta en çok maruz kalan meslek grupları ise çiftçiler, cam üfleme sanatı yapanlar ve fırıncılardır” dedi.

HAVUZLARA DİKKAT

Yüzme havuzlarının da göz hastalıkları için önemli bir tehdit unsuru olduğunu kaydeden Op. Dr. Yüksel Demirci, bulaşıcı göz nezlesi ve göz iltihaplanması, alerjik reaksiyonlar ve herpesenfeksiyonu gibi sorunların havuzlar nedeniyle artış gösterdiğini vurguladı. Op. Dr. Demirci, yüzme havuzuna girenlerin, göz sağlığı için dikkat etmeleri gerekenleri şöyle sıraladı:

"Hijyen koşullarından emin olmadığınız yüzme havuzlarına girmeyin, Havuz suyunun klorlu ve bakteri analizleri yapılmış olduğundan emin olun. Gerekirse yetkililerden bununla ilgili rapor isteyin. Havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş alın.

Deniz gözlüğü ve maske kullanın, lenslerinizi havuza girmeden önce çıkarın. Halihazırda bir göz enfeksiyonunuz varsa havuzu kullanmayın. Çocuğunuzun tuvalet ve havuz temizliğine dikkat ettiğinden emin olun."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim