• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Göz Çevresine Lazerli Estetik

Göz Çevresine Lazerli Estetik
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Zekeriya Kul, göz çevresine lazerli estetik operasyon yapıldığını belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Zekeriya Kul, göz çevresine lazerli estetik operasyon yapıldığını belirtti.

Op.Dr. Zekeriya Kul, "Artık emerge ile güvenle göz çevresi hatta göz kapağının kendisine lazer atışı yapabiliyoruz. Bunun dışında uygulama ciltle ilgili birçok sorunun çözümü de oluyor" dedi.

Göz çevresi kırışıklıklarının tedavisinde estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanlarının tercih edilmesi gerektiğini belirten Op.Dr. Zekeriya Kul, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde uzmanlık dalları arasında bir tek Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı tarafından bu konuda eğitim verilmektedir. Göz doktoru yetiştiren Göz hastalıkları Anabilim Dallarının eğitim müfredatında böyle bir alan bulunmamaktadır. Bu yüzden bir Göz doktorunun estetik uygulama yapması Medikolegal açıdan sorun teşkil etmektedir. Göz çevresi kırışıklıkları ve sorunlarına uygulanan ama hızlı, olumlu yanıt veren bir yöntem var mı ? Geçici olmakla birlikte günümüzde en etkin ve kesin sonuç veren yöntem Botox uygulamasıdır. Ancak etkisinin geçici olması nedeniyle insanlar kalıcı sonuç arayışı içerisine girmişlerdir. Emerge deride oluşturduğu termal etki sayesinde kollajen üretimini uyararak, incelmiş ve kırışıklık oluşmuş deride iyileşme elde etmemizi sağlayacak, aynı zamanda yüzeyel cit lekelerini de ortadan kaldıracaktır. Lazer Tedavisinden biraz daha bahsedecek olursak; Emerge diğer lazer sistemlerinden farklı olarak ablatif olmayan bir teknoloji kullandığı için cildin yüzeyinde doku kaybına neden olmuyor ve cilt iyileşme hızı eski sistemlere göre çok daha yüksek oluyor. Emerge lazer özel dalga boyu ve güvenlik teknolojisi ile dünyada göz çevresi uygulamalarında FDA onayına sahip tek lazer cilt yenilme cihazıdır. Emerge lazer uygulamasından sonra cildin toparlanma süresi 1-3 gün arasında uygulamanın dozuna göre değişiyor. Emerge uygulamasından 24 saat sonra kişi kendini normal hayatına devam edebilir olarak görüyor. Uygulamadan sonra hafif bir pembemsi görünüm oluşuyor ve 24-48 saat içerisinde kişinin normal günlük aktivitelerini yapmasında sorun olmayacağını hissettiği şekle geliyor. Bu uygulamanın botox ve diğer estetik uygulamalardan farkı nedir ? Botox gibi etkisi geçici değildir. Ayrıca Botoxun etkisinden farklı olarak direkt kasları etkilemeyeceği için, mimik hareketlerinde değişiklik oluşturmayacaktır. Ayrıca Botoxdan farklı olarak derinin üst tabakasında da yenilenme elde etmemizi sağlayacaktır. Botox dışındaki diğer estetik uygulamalar(invaziv, minimal invaziv) dan farklı olarak ise günlük hayattan kopmanıza neden olmuyor. Uygulama başka hangi sorunlarda kullanılabiliyor ? Emerge her ne kadar göz çevresi uygulamalarında bir çığır açmış olsa da tüm yüz bölgesi cilt yenilemesinde, sıkı cilt için, çatlak tedavisinde, cilt rengi açmada ve cilt gençleştirmede de kullanılabilecek bir lazer uygulamasıdır. Fraksiyonel atış yaptığı için günlük yaşamdan uzaklaştırmayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim