• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Göz Çevresi Estetiğinde Lazerli Çözüm

Göz Çevresi Estetiğinde Lazerli Çözüm
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Zekeriya Kul, "Artık Emerge ile güvenle göz çevresi hatta göz kapağının kendisine lazer atışı...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Zekeriya Kul, "Artık Emerge ile güvenle göz çevresi hatta göz kapağının kendisine lazer atışı yapabiliyoruz" dedi.

Op.Dr. Zekeriya Kul, Cynosure Plaomar firmasının üretmekte olduğu yenilikçi teknolojik göz çevresi ve cilt yenileme lazer sistemi emerge ile uygulamalara yeni bir boyut açmanın mümkün olabildiğini belirterek, "Ablatif olmayan bir dalga boyu olan 1410 nm bandını kullanan lazer aynı zamanda tek atımlı fraksiyonel tarama teknolojisine de sahip. Tarama alanını tek tek atışlarla doldurarak ağrı seviyesini minimalize ediyor ve daha etkin sonuçları daha konforlu alınmasını sağlıyor.

Cilt yüzeyinden dermisin alt tabakalarına kadar ablatif bir etki göstermeden micro thermal kolonlar açarak cildin yenileme mekanizmasını çalıştırıyor. Oluşan termal hasar cilt altında sıkılaşma etkisi ve cildin onarımını tetikleyerek yeni sağlıklı cilt görünümünü sağlıyor.

Emerge diğer lazer sistemlerinden farklı olarak ablatif olmayan bir teknoloji kullandığı için cildin yüzeyinde doku kaybına neden olmuyor ve cilt iyileşme hızı eski sistemlere göre çok daha yüksek oluyor. Emerge lazer özel dalga boyu ve güvenlik teknolojisi ile dünyada göz çevresi uygulamalarında FDA onayına sahip tek lazer cilt yenilme cihazıdır. Emerge lazer uygulamasından sonra cildin toparlanma süresi 1-3 gün arasında uygulamanın dozuna göre değişiyor. Emerge uygulamasından 24 saat sonra kişi kendini normal hayatına devam edebilir olarak görüyor. Uygulamadan sonra hafif bir pembemsi görünüm oluşuyor ve 24-48 saat içerisinde kişinin normal günlük aktivitelerini yapmasında sorun olmayacağını hissettiği şekle geliyor" diye konuştu.

Açılan mikro kolonların birkaç hafta içeresinde koagüle olan alanda eski dokular yeni kolajen ve elastin dokusuyla yer değiştirdiğini, uygulamanın haftada bir, 3 defa tekrarlanarak istenilen sonuç sağlandığını anlatan Op.Dr. Zekeriya Kul, "Uygulamadan sonra cilt yüzeyinde daha pürüssüz ve sağlıklı bir cilt görünümü ortaya çıkar. Özellikle yaşa birlikte belirginleşen kaz ayağı, göz altı çizgilerinde etkin sonuçlar alınıyor. Emerge ile yapılan göz çevresi kırışıklık giderme ve renk açma uygulamalarında kırışıklılarda azalma, incelen dokuda kalınlaşma ve pigmentasyon problemlerinden azalma görülmektedir. Yapılan araştırmalarda cildin tümünde uygulama yaparak yüzdeki kırışıklılar yüzeysel pigmentasyon problemleri ince kılcal görünümde iyileşme sağlanabiliyor. Araştırma sonucunda uygulama yapılan kişilerdeki memnuniyet oranı yüzde 95 olarak tespit edilmiştir." dedi.

Op.Dr. Zekeriya Kul, daha sonra şunları söyledi; "Her cilt tipinde güvenle uygulanabilen Emerge bir takım üst seviye güvenlik sistemiyle geliyor. Özellikle göz çevresinde ki başarısı uygulanabilirliğiyle dikkat çeken lazerin Amerikan FDA onayı bulunuyor. Emerge yüksek güvenlikli bir lazer atım sistemine sahip, lazer başlığı cilde tamamen ışık sızdırmaz bir şekilde oturmadan atış yapmıyor. Sistem cilde tam temas halinde hazır olduğuna dair bir sinyal veriyor ve operatör atış yapabiliyor. Bu yöntemle gözaltına 1 mm ye kadar dahi yaklaşık işlem yapılabiliyor. Beş farklı atış seviyesi ile cilde yapılmak istenen etki artırılabiliyor. Emerge lazer cilde 70 noktasal micro kolona kadar atışı tek atışta açabiliyor ve her kolon epidermisin üst tabakasına uçurmadan (ablasyon) dermise 450 micron derinlikte koagülasyon yaratabiliyor. Non-ablatif teknolojisi her nekadar cilt yüzeyine zarar vermiyorsa da cilt tipi 3 ve üzeri kişilerde güneşten bir süre korunmak gerekiyor. İşlem sonrasında cildi nemli tutmak, soyma ve ısıl işlemlerden 3 gün kaçınmak gerekiyor.

Botox ve dolgu gibi işlemlerle birleştirilebilen Emerge cilt yenileme lazeri, doktorlar için yeni bir alan açarak müşteri memnuniyetini bir üste seviyeye taşımalarını sağlıyor.

Çatlak tedavilerinde de Emerge lazer kullanılabilmektedir. Vücudun iyileşme mekanizmasıyla hasarlı doku yerini yeni dokuya bırakarak çatlak görünümünde yüzde 70 lere varan iyileşme sağlanmaktadır. Çatlak uygulaması bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak yarım saat civarında sürmektedir. Tekrar seansları yapılabilir."

Göz Çevresi Estetiğinde Lazerli Çözüm

Göz Çevresi Estetiğinde Lazerli Çözüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim