• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Can İşler, göz çevresi estetiğinin gençleştirdiğini söyledi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Can İşler, göz çevresi estetiğinin gençleştirdiğini söyledi.

Op. Dr. İşler, "Vücudun dış dünya ile direkt bağlantı kurduğu tek organ olan gözler, kendimizi ifade etmemizde, duygusal mesajları iletmemizde anahtar rol oynar. Göz çevresinde genetiğe, dış etkenlere ve yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen değişiklikler, yüzümüzde en erken fark edilenlerdir. İlk olarak gözaltında bulunan yağ dokusu kaybolmaya başlar. Yaş ilerledikçe, kaz ayağı adı verilen ve mimiklere bağlı oluşan göz kenarı kırışıklıkları; üst gözkapaklarında bollaşma ve kaş ile birlikte aşağı doğru sarkma; alt göz kapaklarında ise deride kırışıklık, morluk ve gözaltı torbaları meydana gelir" diye konuştu.

Gözaltı torbaları ile yanak arasında, yanakların sarkmasına bağlı gözyaşı oluğu adı verilen derin bir hat oluştuğunu dile getiren Op.Dr.Can İşler, "Kaşlar sürekli kaldırıldıkları için, alındaki çizgiler derinleşir. Bütün bunlar insana yorgun, uykusuz, üzgün ve daha yaşlı bir yüz ifadesi verir.

Gözkapağı estetiği (blepharoplasty), üst gözkapağı ya da alt gözkapağında oluşan fazlalıkların, sarkmaların ve torbalanmanın cerrahi yöntemle düzeltilmesidir. En sık yapılan yüz gençleştirme işlemi olan bu yöntemle, kişinin görünümü değişir, bakışları gençleşir, yüz ifadesi dinlenmiş ve enerjik bir hal alır. Genellikle 35-70 yaş gurubu için uygundur. Gözkapağı ameliyatında (blepharoplasty), gözkapağı derisindeki ve derialtındaki ince kas tabakasındaki fazla kısımlar alınır, alt gözkapağında torbalanmaya yol açan yağ fazlalığı alınır ve/veya gözaltında yanağa doğru çökük duran alanlara yayılır ve/veya yanak yağ dokusu yukarı ilerletilir. Sonuçta; sarkıklığın giderildiği üst gözkapağı, sarkıklığın ve torbalanmanın yok edildiği, yanakla devamlılığı bozulmamış alt gözkapağı oluşturulur. Arzu edilen göz çevresi estetiği için, bazen sadece gözkapağı estetiği yapmak yetmeyebilir. Üst gözkapağını kaşlar ve alınla, alt gözkapağını ise yanakla birlikte değerlendirmek gerekir. Özellikle 40 yaş üzeri kişilerde, eğer alın ve kaşlar gözlerin üzerine yığılmışsa önce bunlar, alın germe, şakak germe ve kaş kaldırma ile düzeltilmelidir.

Alt gözkapağında ise bozulmuş olan kapak-yanak ilişkisi düzeltilir. Torbalanmış olan yağlar aşağı doğru yanak üzerine yayılır, aynı zamanda orta yüz bölgesi yukarı doğru kaldırılır. Gerekiyorsa yanağa ve göz çevresine yağ enjeksiyonları yapılır.

Kaz ayakları, şakak germe ile büyük ölçüde ortadan kaldırılır, botoks da uygulanabilir. Göz çevresindeki ince kırışıklıklar için, kimyasal peeling veya lazer; gözaltı morlukları gibi renk değişimleri için ise lazer veya yağ enjeksiyonları uygulanır" şeklinde konuştu.

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim