• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Gösteriden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfına bağışladılar

Gösteriden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfına bağışladılar
Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Anadolu Lisesi tarafından Çanakkale 1915 adlı gösteri ve Mehmetçik Vakfı için bağış kampanyası düzenlendi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Anadolu Lisesi tarafından Çanakkale 1915 adlı gösteri ve Mehmetçik Vakfı için bağış kampanyası düzenlendi.

Niksar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale 1915 adlı gösterinden elde edilen 5 bin TL Mehmetçik Vakfına bağışlandı. Çanakkale ruhunun anlatıldığı gösteride, Çanakkale zaferinin yıl dönümüyle aynı yaşta olan 103 yaşındaki Süleyman Koç'un okuduğu şiir ayakta alkışlandı.

Halk Eğitim Merkezinde sunulan gösteri öncesi öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar düzenlenen bağış kampanyasına ilgi göstererek 5 bin TL para toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Niksar Anadolu Lisesi Müdürü Metin Özdemir, gelen yoğun talep üzerine gösterinin tekrarını yaptıklarını belirterek; "Niksar Anadolu Lisesi olarak 18 Mart'ta ilçe genelinde sunduğumuz bu program çok olumlu bir tepki topladı. Programın tekrar yapılması talep edildi, bizde programı tekrar yapmaya ve dün ülke savunmasında ve 15 Temmuz'da, bugün El- Bab'da, Afrin'de şehit olan, şehit yakınlarına ve gazilerimize programın katkısının olabileceğini düşündük. Bu programın 1 kuruşuna dokunmadan tamamen gazi ve şehit yakınları yararına Mehmetçik Vakfına yatıracağız. Bugün burada, bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek üzere Çanakkale şehitlerini hatırlamak üzere bulunuyoruz. Katkılarınızdan dolayı hepinize, personelime ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Niksar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Kapankaya'nın yazıp yönettiği Çanakkale ruhunun anlatıldığı gösteri büyük beğeni topladı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu, drama gösterilerinin sunulduğu programda ayrıca Çanakkale zaferinin yıldönümüyle aynı yaşta olan 103 yaşındaki Süleyman Koç'un ilkokul sıralarında öğrendiği şiiri okurken salondan büyük alkış koptu. Gösteriyi izlemeye gelenler Osman Koç'u gözyaşlarıyla dinlediler.

Öte yandan gösteri için düzenlenen bağış kampanyasına öğrencisinden öğretmenine vatandaşlarda katkı sağladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim