• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Görüyorsak Duyuyorsak Sorumluyuz!

Görüyorsak Duyuyorsak Sorumluyuz!
Eskişehir Derviş Baba Derneği'nin artık bir mekânı var. Eskişehir Derviş Baba Deliler Abdallar Meczuplar Aşıklar Kahvehanesi Cumhuriyet Mahallesi Tersel...

Eskişehir Derviş Baba Derneği'nin artık bir mekânı var. Eskişehir Derviş Baba Deliler Abdallar Meczuplar Aşıklar Kahvehanesi Cumhuriyet Mahallesi Tersel Sokak'ta kuruldu.

Yeni mekânlarında üyelerle gerçekleştirilen ilk buluşmada, derneğin Eskişehir şubesinin kurucusu Zekiye Doğan, amaçlarını ve planlarını paylaştı. Bundan 7 sene önce Ali Denizci tarafından İstanbul'un Balat semtinde Derviş Baba Deliler, Abdallar, Meczuplar ve Aşıklar Kahvehanesi adıyla iyilik hareketi olarak başlayan Derviş Baba Derneği'nin Eskişehir şubesinin çalışmalarına geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda başladığını anlatan Doğan, "Gönüllülerle kurulan Eskişehir Derviş Baba Derneği, Kurban Bayramı'nda Facebook grubu üzerinden örgütlenerek, Fakir Fikirler Kahve ve Kitapevi'nin desteğiyle yola koyuldu" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR TÜRKMEN BİR AİLEYE YARDIMLA YAYGINLAŞTI

Derneğin mekanı; Eskişehir Derviş Baba Deliler Abdallar Meczuplar Aşıklar Kahvehanesi, Cumhuriyet Mahallesi Tersel Sokak No:4 Tepebaşı'nda kuruldu. Derneğin kuruluş aşamalarından söz eden Eskişehir Şube Başkanı Zekiye Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim yolum Ali Denizci ile sosyal medyada kesişti. Kendi kolumun yettiği yere kadar yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmak ve bunun için çalışmak istiyordum. Bir dernek mi açsam diye düşünürken, sosyal medyadan Ali ile tanıştık. Sonra İstanbul'a yanına gittim, 1 yıl farklı aralıklarla Derviş Baba'nın kurucusu Ali ile görüşmelerde bulundum, çalışmalarını izleme şansı buldum. 1 hafta boyunca da İstanbul'da kalarak, işlerin nasıl yürüdüğünü öğrendim. Derviş Baba Derneği'nin Kurucusu Ali Denizci'nin "Görüyorsam Duyuyorsam Sorumluyum" felsefesi bizim de temel çıkış noktamızı oluşturdu. Kurban Bayramı'ndan önceki hafta Suriye'den gelen Türkmen bir aile tanıştık. Böylece yardımlarımızı yapmaya başladık. O aile 5 aile oldu ve giderek sayı arttı, başka aileleri bulduk, derken çocuklar çıktı onlara ulaşmaya çalıştık. Sonra sosyal medyada bir grup kurduk Eskişehir için. Yardıma ihtiyacı olanları burada paylaştık ve grupta yardım etmek isteyenlerle yardıma ihtiyacı olanları buluşturduk."

ÇALIŞMA ALANIMIZI DAHA DA GENİŞLETECEĞİZ

O dönemden bugüne kadar düzenli olarak yardım ettikleri; gıda, kıyafet dağıtımı, çocuk bezi dağıtımı ve eşya dağıtımı yaptıkları aile sayısının 15'e yakın olduğunu söyleyen Doğan, bundan sonra da çalışmalarını daha da genişleteceklerini belirtti. Doğan, öğretmenlerin veya başka yeteneği olan insanların desteğiyle, gönüllülük esasına dayalı çalışma yapmak istediklerini belirtti.

DERNEK GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIYOR

Derneğin birçok hayali olduğunu ifade eden Zekiye Doğan, "Yardımına koşulacak birçok aileye ulaşmak, ailelerin evlere hapsolmuş çocuklarını alıp gezilere götürmek, şehrin güzellikleriyle, sanatla, bilimle tanıştırmak, yine çocuklar için gönüllüler aracılığıyla Türkçe'den başlayarak farklı dersler açarak, okula giden çocukların derslerine destek vermek bunlardan sadece birkaç" dedi.

Herkesi derneğin çatısı altında toplanarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çağıran Eskişehir Derviş Baba Kurucusu Zekiye Doğan, "Gelin tanışalım, kaynaşalım, konuşalım, fikirlerimizi paylaşalım" dedi.

Görüyorsak Duyuyorsak Sorumluyuz!

Görüyorsak Duyuyorsak Sorumluyuz!

Görüyorsak Duyuyorsak Sorumluyuz!

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim