• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Görükle Yerleşkesi Şantiyeye Dönecek

Görükle Yerleşkesi Şantiyeye Dönecek
Yaklaşık bir yıl önce göreve gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.

Yaklaşık bir yıl önce göreve gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay liderliğindeki yeni yönetim, yaptığı çalışmalarla üniversitenin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirleyerek harekete geçiyor. Üniversite'nin merkez kampüsü olan Görükle Yerleşkesi'nde, önümüzdeki yaz aylarında birçok yeni hizmet binasının temeli atılacak.

Uludağ Üniversitesi'nin gelecek 25 yılını planlayan yeni yönetim, ilk etapta üniversitenin gelişimine yönelik master plan çalışmasını tamamlayarak, öncelikli ihtiyaçlardan başlamak üzere bu yılın ortalarında önemli projelerin startını veriyor. Üniversite, Ankara'dan onayı alınan projelerin temelini yaz aylarında atmaya hazırlanıyor.

YAZIN TEMELLERİ ATILACAK

Üniversite'nin birkaç ay sonra temel atacağı projeler arasında, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası, Merkezi Derslikler, Ziraat Fakültesi Organik Tarım Üretim Tesisleri, Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Tesisleri bulunuyor.

Uludağ üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, yaz aylarında temeli atılacak hizmet binaları şöyle:

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi: Geçen yıl hizmete açılan Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nin karşısına yapılacak hastane, 300 yataklı ve 50 bin m2 kapalı alana sahip olacak. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere olan yeni hastanenin 3 yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor.

Merkezi derslikler: Fen Edebiyat Fakültesi'nin fen bölümlerinin eski binalarının yerine yapılacak yeni derslikler, 16 bin m2 kapalı alana sahip olacak. Uludağ Üniversitesi'nde kaynak israfına son verme düşüncesiyle, tüm fakülte ve yüksekokullarında görülen ortak dersler ve ortak kullanılabilecek laboratuvarlar bu merkezde toplanacak.

Organik Tarım Tesisleri: Ziraat Fakültesi'nin yakınında yapılacak 2.500 m2 büyüklüğündeki tesis ve seralarda organik üretim yapılacak. Öğrenciler de uygulama derslerini yürütecek.

Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Tesisleri: Yaklaşık 4 bin m2'lik kapalı alanı olacak tesiste, atletizm pistleri ve idari binalar yer alacak.

Rektörlük Binası: Amfitiyatro'nun önündeki alanda planlanan rektörlük binası tüm hizmet birimlerini toplayacak şekilde 20 bin m2 kapalı alanda yer alacak.

Merkez Kütüphane: Var olan merkez kütüphane genişletilerek modernleştirilecek ve yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek.

Öğrenci Yaşam Merkezi: Rektörlük binasına yakın alanda, otopark ve camiyi de içerecek şekilde yapılması planlanıyor. Proje çalışmaları bitmek üzere olan merkezde, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri hizmet birimleri, iş yerleri gibi donatılar yer alacak ve yap-işlet-devret modeliyle yapılacak.

Lojmanlar: Uludağ Üniversitesi yönetimi, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırmalara odaklanabilmesini kolaylaştırmak amacıyla ilk aşamada 1.000 lojman yaptıracak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek lojmanlar için, yerleşkenin Batıkent sınırları planlanıyor.

Cami İnşaatı: Rektörlük Binası ve Yaşam Merkezi arasındaki alana yeni caminin inşaatının da bu yılın ortalarında başlaması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim