• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

"Görmezden Gelmeyin"

"Görmezden Gelmeyin"
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, iç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla...

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, iç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Ramazan Saygılı, Suriye'den Türkiye'ye gelen ve Suriye'de yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine insani yardımlarını sürdüren Türk Kızılayı'nın son olarak "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla uygulamaya koyduğu kampanyada hayırseverler ile savaş mağdurları arasında köprü olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Türkiye'de ülkelerini terk eden 2 milyon 190 bin Suriyeli bulunduğunu belirten Ramazan Saygılı, "Gücünü hayırsevelerin desteğinden alan Tük Kızılayı, Suriyeli misafirlerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Türk Kızılayı olarak ülkemizde geçeci süreyle uluslar arası koruma altında misafir edilen Suriyeli kardeşlerimizin barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını, ibadet çadırları, sosyal faaliyet çadırları, psikososyal destek faaliyetleri gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca sınırda bulunan Suriyelilere yardım ulaştırmak amacıyla sınır yardım faaliyetlerini de gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ramazan Saygılı, rejim güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye saldırmasından sonra acil insanı yardım malzemesine ihtiyaç arttığını, Türk Kızılayı'nın bu bölgeye yoğunlaştığını vurguladı. Saygılı, "Türkiye'nin dört bir tarafından gönderilen yardım malzemelerini sınırın üstü noktasından Türkmenlere ulaştıran Kızılay, son çatışmaların ardından 2 bin 523 adet çadır, 24 bin 500 adet battaniye, 2 bin 900 adet yatak, 250 bin parça kıyafet, yaklaşık 30 bin adet hijyen seti malzemesini sevk etti. İlaç, tıbbı sarf malzemesi ve tıbbı cihazlar da bölgeye gönderilen insani yardım malzemeleri arasında bulunuyor" diye konuştu.

Saygılı, Bayırbucak Türkmenlerine temiz su ihtiyaçlarını karşılamak üzere 180 bin litre suyun sevk edildiğini, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki mobil fırında günde 7 bin ekmek üretilerek Suriye'ye gönderildiğini. Mobil mutfakta sıcak yemek dağıtımının da sürdüğünü kaydeden Saygılı, "Konserveden kuru gıdaya, undan ekmeğe, bisküviden çocuk mamasına onlarca ton yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı" dedi.

İç savaş mağduru Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına Adanalı hayırseverlerin büyük destek vereceğine inandığını kaydeden Saygılı, "Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayı" nın sahip olduğu insani yardım gücünü arttıralım. Onlara bir battaniye ,kap kap yemek, bir çift ayakkabı ve dost şefkati sunulmasının yolunu birlikte açalım" diye çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim