• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Görmez: İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım

Görmez: İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Camii'nde okuduğu hutbede terörü lanetleyerek, "Bizlere vahdet ver. Merhameti unutan, insan olmayı unutan...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Camii'nde okuduğu hutbede terörü lanetleyerek, "Bizlere vahdet ver. Merhameti unutan, insan olmayı unutan zavallıları sen ıslah eyle. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım" dedi.

Cuma namazı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Sultanahmet Camii'ne geldi. Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti.

Cuma namazını kıldırarak hutbe okuyan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bugün İslam coğrafyasında nice çocuklarımız ateşe yürüyor. Hayatın baharında nice gençler ateş dolu çukurların kenarında dolaşıyor. Aziz vatanımızın bir bölgesinde Mehmetçiğimiz şehit oluyor. Güvenlik görevlilerimiz saldırıya uğruyor. Bu toprağın kandırılmış çocukları kendi geleceklerini yok etmek için çukurlar kazıyor, evlerini, yurtlarını, yuvalarını harabeye çeviriyor, insanı insan kılan bütün değerleri bizzat elleriyle kazdıkları o çukurlara gömmeye çalışıyorlar. Bu tabloya rağmen biz huzur içinde namazlarımıza devem edebilecek miyiz? Bütün bu yaşananlara gözlerimizi kapatıp, çığlıklara kulaklarımızı tıkayıp kendi dünyamıza çekilmeye devam edebilecek miyiz?" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir fetvası nedeniyle yaşanan tartışmalara Göremez, "Aklını ve ahlakını kaybetmiş hiçbir insanın söyleyemeyeceği sözleri, aile hayatımıza; izzeti, iffeti, nezahati, nezaketi getiren İslam'a ve sahih İslam'ı milletimize anlatmakla yükümlü Diyanet İşleri Başkanlığımıza isnat etmeye kalkışanlara itibar etmeyiniz." diyerek eleştirdi.

Hutbesinde Güneydoğu'daki çukurlara da değinen Görmez, hutbeye şöyle devam etti: "Çocuk ateşe düşerse, namazını bozup ona engel olmadığı takdirde katil olur. Çünkü bizim inancımıza göre bir canı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Çünkü bir canı korumak, bir insanının canını muhafaza etmek bütün ibadetlerden mukaddestir. Bugün İslam coğrafyasında nice çocuklarımız ateşe yürüyor. Hayatın baharında nice gençler, ateş dolu çukurların kenarında dolaşıyor. Aziz vatanımızın bir bölgesinde Mehmetçiğimiz şehit oluyor. Güvenlik görevlilerimiz saldırıya uğruyor. Bu toprağın kandırılmış çocukları kendi geleceklerini yok etmek için çukurlar kazıyor, evlerini, yurtlarını, yuvalarını harabeye çeviriyor, insanı insan kılan bütün değerleri bizzat elleriyle kazdıkları o çukurlara gömmeye çalışıyorlar. Bu tabloya rağmen biz huzur içinde namazlarımız devem edebilecek miyiz? Bütün bu yaşananlara gözlerimizi kapatıp, çığlıklara kulaklarımızı tıkayıp kendi dünyamıza çekilmeye devam edebilecek miyiz?"

Sultanahmet Meydanı'ndaki bombalı saldırısı ile ilgili Görmez, "Daha 3 gün önce bu mübarek Sultanahmet ve Ayasofya'nın duvarlarında hain bir bombanın sesi yankılandı. Bu meydan halbuki tarihin haşmetini tefekkür meydandır. Bu mekan İslam medeniyetinin bütün güzelliklerini, birlikte yaşama ahlakını, birlikte yaşama hukukunu gösteren bir mekandır. Bu mukaddes mekana ziyarete gelip, hidayet ve inayet uman insanları hangi ruh katletmeye kalkışabilir? Bu ruhun insanlara hayat veren, yeryüzüne merhamet getiren İslam'la bir ilişkisi olabilir mi? Bütün bunlarda bizim hiç kusurumuz yok mu? Küçük tamahlar uğruna parçalanmamızın, bütün bu olayların içinde payı yok mudur? Bugün İslam'ın cahil müntesiplerinin dini mubin-i İslam'a verdiği zarar azılı düşmanların verdiği zararları fersah fersah geçmiştir. Buna iman, hangi izan onay verebilir? Hangi aklı selim kabullenebilir? Terörün din, iman, merhamet ve insaniyet tanımayan yüzü bir defa daha lanetlememizi hak ediyor." diye konuştu.

Bizler kardeşiz diyen Görmez, "Gelin bütün öfke ateşlerini birlikte söndürelim. Gelin insanlık şerefinin çiğnenmesine, İslam ümmetinin dağılmasına, umudumuzun kavrulup kül olmasına engel olalım. Bu millet biziz, bu vatan, bu ülke hepimizin. Doğusu ile batısıyal bu topraklarda doğduk. Biz kardeşiz, karındaşız. Biz ayrışırsak yazık olur, bütün insanlık kaybeder. Bütün İslam ümmeti kaybeder. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden birbirimize yurt olmazsak halimiz nice olur? Gelin Rabbimizin, "gevşemeyin" diyen fermanını dinleyelim. Gelin Efendimizin, "birbirinize, nefret ve düşmanlık beslemeyin" diyen sözlerini dinleyelim. Biz tevhide de vahdette birleşelim. Irkçılığın kin kokan nefesi bizi tüketmek istiyor. Biz, "hilkatte eş ya da dinde kardeş diyerek yeniden" dirilelim. Akılla, imanla, sabırla ve dua ile sıkıntıları aşağımıza olan inancımızı daima ayakta tutalım." şeklinde konuştu.

Hutbesinin sonunda içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım diyen Görmez, "İslamafobik nefret içeren gayriahlaki, gayri insani, gayri insani haber mühendisliklerine, yalan iftira ve bühtanlara asla tenezzül etmeyiniz. Hep birlikte bu mübarek zamanda Rabbimize yalvaralım ve şöyle dua edelim: "Milletimizin metanetini birlik ve beraberliğini, kardeşliğini daim elle, bizleri her türlü tehlikeden maddi ve manevi zarardan, dahili ve harici düşmanlardan muhafaza eyle. Ya Rabbi kötüye ve kötülere asla fırsat verme. Hayra anahtar, şerre kilit olamayı murat ediyoruz nasip eyle. Sen bizlere gayret, kuvvet, basiret lütfeyle. Bizlere vahdet ver. Merhameti unutan, insan olmayı unutan zavallıları sen ıslah eyle. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım. Sen bize acı, bize yardım et" amin." diyerek hutbesini bitirdi.

Görmez: İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım

Görmez: İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme Allah'ım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim