• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı
Kocaeli'de "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiler.

Kocaeli'de "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde görme engelliler için örnek bir projeye imza atarak, Kur'an'ı Kerim öğrenmelerini sağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kurslarda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli kişiler, Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde düzenlediği bir sertifika programı ile sertifikalarını aldılar.

GENİŞ KATILIM OLDU

Sertifika programında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve engelli ailelerinden geniş bir katılım oldu.

GÖRME ENGELLİLER KUR'AN-I KERİM'LE TANIŞTI

1821 yılında Louis Braille tarafından görme engelli insanlar için geliştirilen, Braille Alfabesi kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kabartmalı Kur'an-ı Kerimler ile görme engelli vatandaşları buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü örnek bir proje gerçekleştirdi. "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiler. Verilen kurs kapsamında kursiyerler eğitim boyunca servis araçları ile bulundukları yerlerden alınarak kurs merkezine taşındı.

7 YAŞINDAKİ ENES DE KUR'AN'I ÖĞRENDİ

Kur'an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli kursiyerler için Braille Elif-Ba ve Kur'an-ı Kerim temin edildi. Braille alfabesi bilmeyen görme engelli kursiyerlere ise, yazı tableti ve kalemi verildi. Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Dilek Karaca'nın öncülüğünde 24 Ekim 2015 tarihinde başlayan Kur'an-ı Kerim eğitimi 30 Ocak 2016 tarihinde tamamlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin özel olarak hazırladığı bir tanıtım filmi ile başlayan program en küçük kursiyer olan 7 yaşındaki Enes Akay'ın okuduğu bir şiirle devam etti.

"BİZLER YARDIM DEĞİL ANLAŞILMAK İSTİYORUZ"

Programda kursiyerlerin sahneye çıkarak kabartma Kur'an-ı Kerim okumasından sonra bir konuşma yapan usta öğretici Dilek Karaca, azim ve kararlılıkla çalışıldığında birçok şeyin başarılabileceğini ifade etti. Kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılmaması gerektiğini ifade eden Karaca, "Bizi otobüste ayakta gördüklerinde yer vermelerine gerek yok. Biz gözlerimizle ayakta durmuyoruz. Birçok şeyi kendi başımıza halledebiliyoruz. Biz insanların yardımdan çok bizi anlamalarını ve hayatı birlikte paylaşmalarını istiyoruz" dedi.

"GÖZLERİ GÖRMESE DE GÖNÜL GÖZLERİ AÇIK"

Kabartma Kur'an öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Onların engelleri olabilir, kafa gözleri görmüyor olabilir ama gönül gözleri açık. İnsan gerçekten istediği zaman neler başarabileceğini görüyoruz. Nice gözleri gören binlerce milyonlarca insan Kur'an okumayı bilmiyorlar. Bizim bu arkadaşları örnek alıp Allah'ın kitabına daha fazla sarılmamız gerek. Kur'an-ı Kerim Rabbimizin bize verdiği çok büyük bir nimettir. Allah'ın izniyle biz bu kitabı en iyi şekilde öğrenip anlayarak onlara da öğreteceğiz" diye konuştu.

Kurslara katılarak sertifika alan kursiyerler yapılan bu hizmetlerin devrim niteliği taşıdığını ve çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek Başkan Karaosmanoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Program sonunda kursiyerlerden Engin Aysu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları Müzik Topluluğu ile birlikte ilahi okudu.

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı

Görme Engellilerin Kur’an-ı Kerim Öğrenme Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim