• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bundan böyle görme engelli bir şahıs doktora gittiğinde, reçete yazdırarak beyaz bastonları reçeteyle...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bundan böyle görme engelli bir şahıs doktora gittiğinde, reçete yazdırarak beyaz bastonları reçeteyle alabilecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın girişimi ve Şehzadeler Belediyesinin katkılarıyla Manisa Altınokta Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezinde 250 görme engelliye beyaz baston dağıtıldı. Beyaz baston dağıtım törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Manisa Altınokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Arif Zengin ve görme engelliler katıldı. Programda konuşan Altınokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Arif Zengin, "Mutlaka bir görme engellinin elinde beyaz baston olmalı. O görme engelli ancak o beyaz bastonuyla bağımsız olabilir. Bizim kendi içimizde de beyaz baston kullanamayan arkadaşlar var. Hem onlar beyaz baston kullanmayı öğrenecek hem de sayın vekilimiz sayesinde baston edinemeyen arkadaşlara ücretsiz olarak bu günden sonra bastonlarını hediye edeceğiz" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, engelliler için çalışan bir belediyenin başkanı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yeni kurulmuş bir belediyeyiz ama bu güne kadar engelli temsilcilerimizle sürekli fikir alışverişi içerisinde olarak engelleri nasıl kaldırabiliriz, şehirlerimizi engellilerimiz için engelsiz şehirler haline getirmek için ne yapabiliriz bunun çaba ve gayretini bu güne kadar sarf ettik. Bundan sonra da engelleri aşabilmek için birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Toplumdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Biz de belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık. Bundan sonra da yapmaya çalışacağımızdan kimsenin bir endişesi olmasın diyoruz."

"GÖRME ENGELLİLER REÇETEYLE BEYAZ BASTON ALACAK"

Beyaz bastonun görme engelliler için çok önemli olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şöyle konuştu: "Görme engelli kardeşlerimizin beyaz bastonlar gözü, kulağı, eli, yüreği, ayağı her şeyidir. Bununla hayatı kolaylaştırıyorlar. Benim de aklıma bu gelmişti. Sayın Ömer Faruk Çelik beyefendi sağolsun. Bu noktada bir katma değer sağladı. Buraya beyaz baston getirdik. Manisa'da beyaz bastonu olmayan hiç bir görme engelli kardeşimiz kalmasın istiyoruz." Görme engellilere erken müjde veren Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda yarın Genel Merkezimizde bir kahvaltı vereceğiz. Orada bunu dağıtırken eş zamanlı olarak Türkiye'nin 23 ilinde beyaz baston dağıtmış olacağız. Ama yarın Nüket Hotar hanımefendi bir müjde verecek size. Bu gün AK Parti olarak veriyoruz size. Sayın Başbakanımızla, Genel Merkezimizle, belediye başkanlarımızla beraber. Ama bundan böyle görme engelli bir şahıs doktora gittiğinde görme engelli olan reçete yazdırarak bu beyaz bastonları reçeteyle alabilecek. Bu noktada Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Nüket Hotar hanımefendi çok çalıştı. Ona da Genel Merkezim adına şahsım adına görme engelli kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Erkenden açıklama yaptım ama o kendisi açıklayacak."

"OTİSTİK ÇOCUKLARIN PUANI AŞAĞI ÇEKİLECEK"

Geçen günlerde katıldığı bir programda engelli vatandaşların taleplerini dinlediğini anlatan Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Sınavlarda, görme engellilerin sınavları mutlaka kabartmayla olması gerekiyor. İşitme engellilerle ilgili onlara flaş bellek vererek onlara işaret diliyle soruların sorulması gerektiğini çünkü özellikle işitme engellilerin çok az sayıda girebildiğini tespit etmiştik. Dün de sayın Başbakanımızla konuştuk. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızla beraber çalışacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla, ÖSYM ve aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla çalışarak acaba onlara flaş bellek ve bilgisayar geçici olarak verip sorulara bunu yapabilir miyiz? Ya da kabartma sorularla size bunu yapabilir miyiz? diyerek. Aynı zamanda bu gün katılmış olduğum bir panelde de şöyle bir talepte bulundular otistik gençlerle ilgili. Bunların şimdi 150'ye çıkarttı biliyorsunuz ÖSYM puanı üniversiteye girişte 1. basamak 2. basamağa geçişte 140'tan 150'ye çıkarttı. "Bu otistik çocuklar için dezavantaj" dedi. Otistik çocukların puanlarının daha aşağıya çekilmesi konusunda bir çalışma yapacağız. Ne kadar başarılı oluruz bilmiyorum ama başarılı olmak için gayret sarf edeceğiz."

Konuşmaların ardından görme engellilere beyaz baston dağıtıldı.

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Görme Engellilere Reçeteyle Beyaz Baston

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim