• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor
Görme engellilerin aktif hayata kazandırılması amacıyla kurulan futbol takımı, kazandığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Görme engellilerin aktif hayata kazandırılması amacıyla kurulan futbol takımı, kazandığı başarılarla adından söz ettiriyor. Takım, 2008, 2011, 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye'de kazandıkları şampiyonluklardan sonra geçtiğimiz Ağustos ayında İngiltere'de yapılan B-1 (hiç görmeyen) kategorisindeki müsabakalarda Avrupa şampiyonu oldu.

B-1 (hiç görmeyen) Futbol Takımı, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteriyor. 2005 yılında kurulan kulüp, futbol, halter, satranç ve atletizm alanında sporcular yetiştirdi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Kurucusu ve Başkanı Yusuf Sayyıdan, 2005 yılında kurulan kulübün yerel yönetim adına Türkiye'de kurulan ilk kulüp olduğunu söyledi. Milli takımlara en fazla sporcu veren takım olarak milli başarılarda büyük pay sahibi olduklarını kaydetti.

Futbol takımı kurma fikrinin ortaya çıkışı ile ilgili konuşan Sayyıdan, "Görme engelliler için üniversite hazırlık kursları veriyorduk, elimizde 30-40'a yakın genç vardı. Bunların hepsi de görme engelliler okullarında okuyan gençlerdi. Genç potansiyeli olunca sporla ilgili kulüp kurma düşüncemiz oluştu. Sporcularımız da hazırdı. Bu çocuklar geçmişte evinden çıkmayan çocuklardı. Bugün bu sporcular antrenman yaptıkça milli takımlara gittikçe dünyanın her yerini geziyorlar. Bir farkındalık var. Bu çocukları evinde oturan çocuklar yerine dünyanın her yerinde spor yapan çocuklar haline getirdik. Bu çocuklarımız için önemli bir katkı." diye konuştu.

BAŞARININ EN BÜYÜK SEBEBİ ÇOCUKLARIN BİRBİRİNİ BENİMSEMESİ

Antrenörü Hasan Yıldırım, bu Ağustos ayında B-1'de İngiltere'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında Avrupa şampiyonu olduklarını, 2016'da Rio'da düzenlenecek Rio olimpiyatlarına katılmaya hak kazandıklarını ifade etti. Yıldırım, kadrolarında bulunan 5 milli takım oyuncusu sayesinde Avrupa şampiyonasında etkili olduklarını kaydetti. Milli takımdaki başarının en büyük sebebinin de çocukların birbirini benimsemesi olduğunu vurguladı. Yazılı ve görsel basının engelli sporuna ve futboluna önem vermemesini eleştiren Yıldırım, medyanın çok zayıf kaldığını, belli kanalların dışında bu işi üstlenen olmadığını dile getirdi. Avrupa şampiyonu olmalarına rağmen görsel basından umdukları ilgiyi bulamadıklarını kaydetti.

AİLELER, ÇOCUKLARINA "YETENEKLİSİN" DEMELİ

Futbol takımında oynayan görme engelli Ercan Bayraktar, hem milli takım hem de lig için çalıştıklarını söyledi. Futbol takımlarının o derece iyi olduğunu ifade eden Bayraktar, "lig bize biraz hafif geliyor diyebiliriz." dedi. Evinde oturan bütün engellilerin futbol, basketbol, yüzme gibi spor dallarına yönelmesini isteyen Bayraktar, bunun sosyallik açısından kendilerine avantaj getireceğini kaydetti. Yıldırım, ailelerin, çocuklarına, yeteneği olmasa bile "yeteneklisin" demesini önerdi.

AVRUPA VE TÜRKİYE'DE GOL KRALI OLDU

B-1 kategorisinde Avrupa ve Türkiye'de gol kralı olan Emrah Öcal, bunu antrenmanlarla başardığını, bu başarıda milli takım arkadaşlarının ve kulüp arkadaşlarımın büyük bir emeği olduğunu söyledi. Onlar sayesinde Avrupa ve Türkiye gol kralı olduğunu ifade etti. Emrah Özcan, sahaya çıktığında engelini unuttuğunu, kendini çok özgür hissettiğini anlattı. Gol kralı olduğu için çok mutlu olduğunu, Türkiye'den ikinci defa Avrupa'da bir gol kralı çıktığını kaydetti.

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor

Görme Engelliler Futbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim