• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci
Bursa'da görme engelli çocuklar karne sevinci yaşadı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alacahırka Faik Yılmaz İpek İlköğretim Okulu'nda görme...

Bursa'da görme engelli çocuklar karne sevinci yaşadı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alacahırka Faik Yılmaz İpek İlköğretim Okulu'nda görme engelli öğrenciler için hazırlanan özel karnelerin dağıtımını yaptı. Dündar, bütün öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.

Görme engelli öğrencilerin karnelerini dağıtan Başkan Dündar, öğretim yılının birinci devresinin bu gün tamamlandığını belirterek, "Bizlerde bu vesileyle okullarımıza gidip çocuklarımızla birlikte olarak onların mutluluğu paylaşıyoruz. Buradaki sınıf özel bir sınıf, elimdeki karne de özel bir karne. Çünkü görme engelli öğrenciler için hazırlanmış özel bir karne. Burada onların şartlarına göre eğitim verilmiş oluyor. Hakikaten bir özveri ve gayret gerekiyor. Bizler de onlarla beraberiz, onların mutluğunu paylaşma adına onlara karnesini vereceğiz. Karneleri özel kabartma yazısı ile yazılmış karne olacak. Burada üç çocuğumuz var, ama biri hasta olduğu için gelmedi. Allah zihin açıklığı versin. Karneler yıldızla dolu. Başarılar diliyoruz. dedi." Karneyi alan görme engelli çocuklar ise sevincini; "Kendim başardım" şeklinde ifade etti.

Diğer karne alan özel eğitim sınıflarını da gezip karne sevinçlerine ortak olan Başkan Dündar, ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerden notları iyi olanlar sevinirken, zayıfı alanlarda ikinci dönem çalışarak notlarını düzelteceklerini söyledi. Taktir ve teşekkür alan öğrenciler de mutlu olduklarını ifade ederken tatilde gezip eğelenerek dinleneceklerini dile getirdi. Öğrenciler ise hep birlikte sevinç içinde okuldan koşarak çıkıp tatile girmenin sevincini yaşadı.

BURSA'DA YARIM MİLYON ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Bu arada Bursa'da ilk ve orta öğretim okullarındaki yarım milyon öğrenci karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. 2015-2016 eğitim ve öğretim yarı yılı tamamlandı. Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci karne heyecanı yaşarken, Bursa'da ise 487 bin 844 öğrenci karne aldı.

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Görme engelli öğrencilerin karne sevinci

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim