• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayda Öğrendi

Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayda Öğrendi
Kocaeli'de yaşayan 7 yaşındaki görme engelli Enes Akay, Kur'an-ı Kerim okumaya başladı.

Kocaeli'de yaşayan 7 yaşındaki görme engelli Enes Akay, Kur'an-ı Kerim okumaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde anlamlı bir projeye imza attı. Görme engelli vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KOMEK)'nın "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" projesi sayesinde engelleri aşıp Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Kur'an öğrenen 6 kişiden en küçüğü olan 7 yaşındaki doğuştan görme engelli Enes Akay'ın azmi ise herkese örnek oldu.

BRAİLLE ALFABESİ İLE YAZILMIŞ KUR'AN-I KERİM

İzmit Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu'nda görme engelliler sınıfında eğitim gören Enes Akay, hafta sonları ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Görme Engellilere Yönelik Kur'an Okuma Eğitimi" Projesi'ne katılıyor. Kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumayı başaran Akay, azmi ve başarısı ile herkese örnek oldu. Kur'an okurken çok mutlu olduğunu ifade eden Enes Akay, ilk önce harfleri okumaya başladığını daha sonra her gün evde tekrarlayarak Kur'an-ı Kerim'e geçtiğini söyledi.

Braille alfabesi ile 1 ay gibi kısa sürede Kur'an okumaya başlayan Enes'in annesi Figen Akay ise, "Oğlum derslerinde de çok başarılı. Bunun yanında Kur'an öğrenmesini de istedik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin görme engellilere yönelik projesinden haberdar olunca hemen başladık. Bir ay boyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin projesine gittik geldik. Bu süreçte ben de onunla beraber yoruldum ama sonucunu çok güzel bir şekilde aldık Allah'a şükür" dedi.

"HATİM EDECEĞİ GÜNÜ DE GÖRECEĞİZ"

Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ettiğini ifade eden anne Figen Akar, "Ailecek oğlumuzun bu başarısından çok mutluyuz. Oğlumun engeli olduğu için Kur'an öğrenmesi ve okuması zordu. Engelsiz insanların bile kısa sürede öğrenemediği kitabımızı oğlum artık öğrendi. Dinimizin bütün emirlerinin yer aldığı kitabımızı bu şekilde en iyi şekilde bilme fırsatı olacak. İnşallah oğlumun Kur'an'ı hatim ettiği zamanları da göreceğiz" şeklinde konuştu.

Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayda Öğrendi

Görme Engelli Minik Enes, Kur’an’ı 1 Ayda Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim