• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Görme Engelli Kursiyerlerden Başkan Alemdar’a İade-i Ziyaret

Görme Engelli Kursiyerlerden Başkan Alemdar’a İade-i Ziyaret
Serdivan 32 Evler Mahallesi'ndeki görme engelliler kursu öğrencileri, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a iade-i ziyarette bulundu.

Serdivan 32 Evler Mahallesi'ndeki görme engelliler kursu öğrencileri, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a iade-i ziyarette bulundu. Başkan Alemdar, görme engelli kursiyerlere Braille alfabesi (görme engelli alfabesi) ile yazılmış Kuran-ı Kerim hediye etti.

Türkiye'de ilk defa Serdivan'a bağlı 32 Evler Mahallesi'nde hayata geçirilen proje kapsamında görme engelli öğrenciler Braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim okumayı öğrenirken, kendileri gibi görme engelli olan Sakarya Üniversitesi Bilişim Dairesi Uzmanı İbrahim Bingül'den de bilgisayar dersi alarak teknolojiyi yakından takip ediyor.

Müftülük, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiği kursta eğitim gören görme engelli kursiyerler, Serdivan İlçe Müftüsü Ömer Yay'la birlikte kurs merkezinde kendilerini ziyaret eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a iade-i ziyarette bulundular.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, görme engelli kursiyerlerle ve eğitmenlerle tek tek ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Sohbetin ardından Başkan Alemdar görme engelli öğrencilere, eğitimlerinde yardımcı olacak Braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim hediye etti. Kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren görme engelli kursiyerler, eğitimlerinde yardımcı olacak kabartma Kuran-ı Kerimler için de Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a teşekkür ettiler.

Görme engelli kursiyerlerin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da "Gönülleri de gülüşleri gibi saf ve masumiyet dolu kardeşlerimizin ziyareti yüreğimizi okşadı. Göstermiş oldukları azim, görme engelli olmanın, hayatın içinde olmaya engel olmadığının kanıtıdır." diyerek kendilerine başarılar diledi.

Görme Engelli Kursiyerlerden Başkan Alemdar’a İade-i Ziyaret

Görme Engelli Kursiyerlerden Başkan Alemdar’a İade-i Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim