• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti
Şişli Belediyesi ve Çocuk Eğitim Derneği, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü birçok ünlünün katılımıyla özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Şişli Belediyesi ve Çocuk Eğitim Derneği, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü birçok ünlünün katılımıyla özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında şarkı söyleyen görme engelli Şilay Turhan'ın sesi dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Şişli Belediyesi ve Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, tiyatro oyuncusu Behzat Uygur, sinema oyuncusu Mert Fırat, Fox TV Haber Spikeri Gazeteci İsmail Küçükkaya, Flash TV Haber Spikeri Gökhan Taşkın'nın yanı sıra çok sayıda engelli ve aileleri katıldı. Özel günde eğitmenleri eşliğinde, işitme cihazlarının desteği ile duyarak, hareketleri sayarak ve ritmi hissederek dans eden çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Sahnede gösteri yapan 5-6 yaş grubu işitme engelli miniklerin de yaptıkları "ördek dansı" izleyenlerin beğenisini topladı.

GÖRME ENGELLİ KIZIN SESİ ETKİNLİĞE DAMGA VURDU

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında engelli vatandaşlardan oluşan grupların yaptıkları gösteriler salonda büyük beğeni topladı. Sahneye sunucu ve arkadaşlarının yardımlarıyla çıkarak mikrofon başına geçen Şilay Turhan, Sertap Erener'in "Aşk" isimli şarkısını seslendirdi. Seslendirdiği şarkıyla Dünya Kulak ve İşitme Günü'ne damgasını vuran görme engelli küçük sanatçı, protokol üyeleri tarafından uzun süre alkışladı.

"BU ETKİNLİKTEKİ AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Etkinlikte konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla düzenlediğimiz, "Engelsiz Şişli" programımızı başlattık. İşitme engelli yurttaşlarımızın ve çocuklarımızın sosyal hayata kazanımı için bu etkinliklerin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bunun için de çok büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız daha çok farkındalık ve daha çok sosyal sorumluluk yaratmak. Bir de engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak. bu nedenle de çeşitli adımlar atmak. Hizmetlerimizi ayırım gözetmeden tüm vatandaşlarımıza ulaştırmak temel sorumluluğumuzdur. Toplumsal eşitlik birimimizi kurduk ve ayrımcılıkla mücadele ederken bütün azınlık gruplarını da görmemezlikten gelmek istemiyoruz. Göreve başladığım ilk zamanlarda bu salona bedensel engelli kardeşlerimizin girmesi imkansızdı. Yapılan çalışmalar sonunda ise şimdi bütün herkes bu salona girebiliyor" dedi.

"BİZ ENGELLİLERİ BU GÜNLERDE HATIRLIYORUZ, ONLAR HERGÜN BUGÜNLERİ YAŞIYORLAR"

Sinema filminde duyma engelli bir genci canlandıran sinema oyuncusu Mert Fırat, "Bugünler engele maruz kalanlardan çok, diğerlerini ilgilendiren günler. Aslında, sizlerin ve bizlerin de aslında o konulara dikkat çekmek için çalışmamız gerekiyor. Az önce konuşulduğu gibi yüzde 12'si engelli olan bir nüfustan bahsediyoruz. İş bulmaları, hayata tutunmaları, mekana girip çıkmaları ve sokağa çıkmaları çok zor. Dolayısıyla bizler bu günlerde ne kadar onlar için hayatı kolaylaştırırsak, onlar bu günlerinin zaten farkındalar. Biz onları sadece bu günlerde hatırlıyoruz, onlar bugünleri her gün hatırlıyorlar" diye konuştu.

3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü etkinlikleri sonunda programa katılarak destek veren ünlü isimlere Şişli Belediye Başkanı Hayri İnonü tarafından plaket verildi.

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti

Görme Engelli Kızın Sesi Mest Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim